Pyöräsuunnistuksen Suomen Cupia ajetaan lauantaina Metsäkylässä – Alueella liikkuvilta toivotaan varovaisuutta

Tampereen Pyrintö järjestää pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin osakilpailut Metsäkylässä. Kilpailut ajetaan lauantaina 29.7. aamu- ja iltapäivällä.
Pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin pisteistä ajetaan Metsäkylässä lauantaina 29.7. Kuvassa Saara Yli-Hietanen. (Kuva: Timo Mikkola)

Lauantain 29.7. kisataan pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin pisteistä Metsäkylässä ja Julkujärven alueella. Tampereen Pyrinnön järjestämässä tapahtumassa ajetaan kaksi Suomen Cupin osakilpailua.

Tapahtumaan osallistuu yli 100 pyöräsuunnistajaa, joista suurin osa ajaa päivän molemmat kilpailut.

– Usein halutaan kisailla kerralla enemmän, kun kilpailijat kerran saapuvat paikalle. Lisäksi samalla organisaatiolla pystytään helposti myös tarjoamaan kerralla kaksi kilpailua, kertoo Tampereen Pyrinnön suunnistusjaoston tiedotus- ja viestintävastaava Katri Lilja.

– Juosten kahden kilpailun päivä olisi liian raskas, mutta pyörällä rasitus on maltillisempi, hän jatkaa.

Metsäkylässä poljetaan järjestyksessään cupin 10. ja 11. osakilpailut.

Aamupäivällä kisataan Metsäkylän asuinalueella sekä koulun alueella kello 10–12.30 välisenä aikana. Iltapäivällä puolestaan ajetaan kello 14–16.30 Topintuvalta etelään harjumaastossa sekä Julkujärven ympäristössä ja frisbeegolf-radan alueella. Pyöräsuunnistustapatuman järjestäjät toivovat, ettei frisbeegolf-väyliä käytettäisi kello 14–16.30 välillä.

Kilpailualueella on syytä liikkua varovaisesti

Metsäkylän asuinalueella ja koulun alueella sekä Julkujärven ympäristössä liikkuvilta toivotaan varovaisuutta kilpailun ollessa kesken. Kilpailijat pyöräilevät vauhdilla, mutta noudattavat kuitenkin varovaisuutta.

– Pyöräilijät eivät ole koskaan törmänneet sivullisiin, mutta se häiritsee tapahtumaa, mikäli reitillä liikkuu ihmisiä siten, että kilpailuväylä tukkeutuu, Lilja huomauttaa.

Kilpailusta ja sen järjestämisestä on sovittu Ylöjärven kaupungin kanssa, mutta tapahtuman järjestäjät toivovat erikseen, että alueella liikkuvat pitävät kilpailujen aikana esimerkiksi koiria lyhyessä hihnassa, jotta talutusnuorat eivät tuki kulkureittiä.

Lisäksi järjestäjät pyytävät myös lasten kanssa liikkuvia huomioimaan kovavauhtiset pyöräilijät: lapsille on syytä kertoa tapahtumasta tai pyytää heitä leikkimään omassa pihassa, jotta vahingoilta vältytään.

Pyöräsuunnistustapahtumaa voi kuitenkin halutessaan saapua katsomaan.

– Kyseessä on ilmainen tapahtuma ja Topintuvalle on mahdollista tulla seuraamaan maaliintuloa, Lilja kertoo.