Muuttuva Ylöjärvi taivaalta – Tältä näyttää laajeneva Hatolan asuinalue

Juttusarjamme kertoo miltä kasvavan Ylöjärven muuttuva maisema näyttää ilmasta katsottuna. Tällä kertaa vierailemme Vuorentaustassa.
Hatola on ollut pitkään maaseutumainen asuinalue, jossa on ollut peltoa ja puistikkoa. Kuvattu 12. elokuuta 2020  (Kuva: Jani Saarenpää)
Hatolaa on rakennettu vähitellen lisää viime vuosien aikana. Tältä näytti 14. lokakuuta 2021. (Kuva: Jani Saarenpää)
Alueen pohjoisosan asemakaava hyväksyttiin kaupunginvaltuuston kokouksessa toukokuussa. Muutaman vuoden kuluttua tätä maisemaa täydentävät useat uudet asuinrakennukset. Kuva on otettu 15. kesäkuuta 2023. (Kuva: Jani Saarenpää)
Tältä alue näyttää Käyräkujan eteläpäästä katsottuna 15.6.2023. (Kuva: Jani Saarenpää)

Vuorentaustassa sijaitsevaa Hatolan asuinaluetta ollaan laajentamassa alueelle, jota rajaa lännessä Pohjajärven laskupuro, etelässä Tampere ja pohjoisessa ja idässä Vuorentaustan nykyinen pientaloasutus. Alue on pääosin kaupungin omistamaa vanhaa peltoa, jonka kokonaispinta-ala on noin 35 hehtaaria.

Aiemmin varsin maaseutumaiseen maisemaan on luonnosvaiheessa suunniteltu yhteensä noin 1650 asukkaan ”puukaupunkiympäristö”. Pientaloalueelle on tarkoitus rakentaa muun muassa rivitaloja, trendikkäitä townhouseja eli kaupunkipientaloja, pienkerrostaloja ja erillispientaloja.

Hatolaan tulevan alakoulun ja päiväkodin suunnittelu on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

Hatolan pohjoisosaan on suunnitteilla myös koulu ja päiväkoti. (Kuva muokattu Ylöjärven kaupungin materiaaleista)