Hällfors ja Alanko kisasivat Maltalla klassisen voimanoston MM-kisoissa

Teemu Hällfors ja Jonna Alanko tekivät ennätyksiä, mutta eivät kamppailleet kärkisijoista kovatasoisissa kisoissa.
Teemu Hällfors ja Jonna Alanko edustivat Suomea Maltalla klassisen voimanoston avoimen luokan MM-kilpailuissa. (Kuva: Tanja Petman)

Avoimen luokan klassisen voimanoston MM-kisat järjestettiin tänä vuonna Maltalla 11.-18. kesäkuuta. Suomen seitsenhenkiseen maajoukkueeseen kuului kaksi Ryhdin nostajaa: Jonna Alanko ja Teemu Hällfors. Kisan osanottajamäärä oli poikkeuksellisen suuri, ja siksi painoluokat nostivat A- ja B-ryhmissä.

Alanko kilpaili alle 69 kilon sarjassa, jossa oli mukana 23 kilpailijaa. Alangon sijoitus kisassa oli 20. Kisa alkoi vahvasti omalla jalkakyykkyennätyksellä 157,5 kiloa. Penkkipunnerruksessa Alangon tulos oli 87,5 kiloa, ja maastanostossa 177,5 kiloa.

Alangon yhteistulokseksi muodostui näin ollen 422,5 kiloa. Erityisesti naisten sarjoissa taso on muutamassa vuodessa noussut huimasti, ja tässäkin kisassa ranskalaisen voittajan yhteistulos oli huikeat 549 kiloa.

Hällforsille kyykkyennätys

Teemu Hällforsin painoluokassa alle 83 kiloa osanottajia oli kaikkiaan 32. Hällforsin sijoitus 672,5 kilon yhteistuloksella oli 25. Myös Hällfors teki jalkakyykyssä oman ennätyksensä 252,5 kiloa.

Penkkipunnerruksessa krampannut selkälihas toi haasteita kisaan, mutta silti penkistä tulokseksi Hällforsille 175 kiloa. Maastanostotulos jäi aloitusrautaan 245 kiloa.

Vaikka Alanko ja Hällfors eivät näissä kisoissa kolkutelleet pistesijoja, on Suomen maajoukkueen edustaminen ja MM-kisapaikka tärkeä meriitti ja kokemus kilpailijoille. Kisamatkalla huoltajana toimi Alangon valmentaja Tanja Petman.

Ahopellolle kaksi nelossijaa

Voitto Ahopelto nappasi kaksi nelossijaa penkkipunnerruksen MM-kilpailussa Etelä-Afrikassa. (Kuva: Voitto Ahopellon kuva-albumi)

Etelä-Afrikan Sun Cityssä järjestettiin 20.-27. toukokuuta penkkipunnerruksen MM-kisat. Massiivinen kisatapahtuma keräsi yhteen kaikkien ikäluokkien huiput sekä klassisessa että varustepenkkipunnerruksessa. Ylöjärven Ryhdin Voitto Ahopelto kuului kilpailijoihin, jotka kisasivat sijoituksista sekä klassiseen tyyliin että varustepenkkipaidalla.

Ensimmäisessä kisassaan klassiseen tyyliin Ahopelto sijoittui kuuden kisaajan joukossa neljänneksi 100 kilon tuloksella. Varustepenkissä Ahopellon sijoitus oli myös neljäs tuloksen ollessa 115 kiloa. Alle 83 kilon sarjassa kisannut Ahopelto lastautti varustekisassa tankoon 135 kiloa, jolla olisi kisassa sijoittunut pronssille. Rauta jäi kuitenkin ojennusta vaille valmiiksi, ja Ahopelto näin ollen sijoittui kahdesti neljänneksi.