Ylöjärven Perussuomalaiset tukee Erja Pelkosta ja pitää kohua maalittamisena: ”Näemme, että Pelkoseen ja yhdistykseen on kohdistunut aiheetonta mainehaittaa”

Ylöjärven Perussuomalaiset on julkaissut tiedotteen, jossa se perustelee jäsenensä ja kaupunginvaltuutettu Erja Pelkosen tukemista. Paikallisyhdistyksen mukaan Pelkonen on joutunut maalittamisen kohteeksi, mikä  on samalla vahingoittanut yhdistystä.
Ylöjärven Perussuomalaisten jäsen, Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu Erja Pelkonen on ollut myrskyn silmässä toukokuun alusta asti.

Ylöjärven Perussuomalaisten jäsen, Ylöjärven kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu Erja Pelkonen on ollut myrskyn silmässä toukokuun alusta asti.

Kohu alkoi sähköpostikirjeestä, joka lähetettiin usealle Ylöjärven Perussuomalaiset ry:n luottamushenkilölle. Kirjeessä Pelkosen viime vuonna menehtyneen miesystävän, Markku Mäki-Ventelän poika Aapo Mäki-Ventelä toi esiin väitetyn petosyrityksen, johon Pelkosen väitetään syyllistyneen.

Mäki-Ventelä on tehnyt Pelkosesta myös rikosilmoituksen poliisille.

Lue myös: Perussuomalaiset puntaroivat Erja Pelkosen tulevaisuutta – kirje on synnyttänyt luottamuspulaa

Kirjelmän saamisen jälkeen Ylöjärven Perussuomalaiset ry:n hallitus ja Perussuomalaisten valtuustoryhmä ryhtyivät selvittämään, nauttiiko Erja Pelkonen enää niiden luottamusta.

Lopputuloksena eripura perussuomalaisten paikallisyhdistyksessä saavutti mittasuhteet, jonka lopputuloksena puolueen neljä kärkivaltuutettua sanoi hyvästit perussuomalaisille. Lisäksi neljä varavaltuutettua jätti perussuomalaiset.

Lue myös: Perussuomalaisten eripura syvenee – nyt vaaditaan koko hallitusta erotettavaksi

Lue myös: Ylöjärven perussuomalaisten paikallisyhdistys järjestäytyi uudelleen – Toni Kolehmainen puheenjohtajaksi

”Jäsentemme asioita ei median kautta puida”

Ylöjärven Perussuomalaiset kuitenkin tukee Erja Pelkosta. Torstaina 8. kesäkuuta lähettämässään tiedotteessa Ylöjärven Perussuomalaiset kertoo, että mediassakin esiintuodut asiat on käsitelty yhdessä puolueen, piirin ja Pelkosen kanssa.

Yhdistyksen mukaan kohu Pelkosen ympärillä on maalittamista.

– Näemme, että Pelkoseen ja yhdistykseen on kohdistunut aiheetonta mainehaittaa. Meidän linjamme on aina ollut se, että jäsentemme henkilökohtaisia asioita ei median kautta puida ja tuomioita jaeta. Sitä varten Suomessa on oikeusistuin.

Yhdistyksen mukaan on outoa, että ylöjärveläisestä Pelkosesta väitettyjä asioita käsitellään paikallislehdessä.

– Tässä asiakokonaisuudessa on useampia tutkintapyyntöjä mennyt poliisille ja tuomioistuin antaa niistä päätöksensä aikanaan. Pidämme myös outona, että Pelkoseen kohdistuvia väitteitä, vihjauksia ja paljastuksia tulee jatkuvasti Ylöjärven Uutisissa esiin, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös: Perussuomalaisten valtuustoryhmä hajosi: Heiskalle, Koskelle, Lehdelle ja Saaristolle oma ryhmä – katseet jo seuraavissa kunta- ja aluevaaleissa

Tiedotteessa Ylöjärven Perussuomalaiset sanoo, että vallovasta kohusta kärsii myös päätöksenteko.

– Tämänkaltaiset ylimääräiset selvitysprosessit syövät sitä aikaa, joka meidän pitäisi käyttää oikeista asioista päättämiseen. Kuka haluaa enää hakeutua luottamustoimeen, jos pelkona on, että yksittäisen kannanoton johdosta maalitetaan mediassa ja tuomitaan ilman perusteita sekä tuomioistuimen päätöstä.

Lue myös: Perussuomalaisten Erja Pelkonen halutaan erottaa kaupunginhallituksesta – Aloitteen takana 27 kaupunginvaltuutettua