Mutalan kevyen liikenteen väylän rakentaminen alkaa maanantaina

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen kestää noin vuoden. Rakennustöiden aikana työmaa-alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.
Tältä näyttää koulutie Mutalassa. Tielle ollaan vihdoin rakentamassa kevyen liikenteen väylää. (Arkistokuva)

Mutalaan pitkään toivotun kevyen liikenteen väylän rakennustyöt alkavat maanantaina 5.6. Väylä rakennetaan Sorvajärventien ja Susikiventien välille.

Ylöjärven kaupungin tiedotteen mukaan rakennustyöt alkavat Susikiventien risteyksestä, josta työt jatkuvat vaiheittain kohti Sorvajärventietä. Kevyen liikenteen väylän rakentaminen kestää noin vuoden ja sen on määrä olla valmis 2024 kesäkuussa.

Rakennustyöt aiheuttavat vanhalla Kuruntiellä (maantie 2774) poikkeavia liikennejärjestelyjä. Rakennustöiden aikana työmaa-alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Lue myös: Mutalan turvallisia kouluteitä koskeva kuntalaisaloite luovutettiin – suuri määrä allekirjoittajia

Mutalaan on toivottu kevyen liikenteen väylää jo usean vuoden ajan. Asiasta on vuonna 2021 tehty myös kuntalaisaloite, jossa oli yli 900 allekirjoittajaa.

Toiveiden taustalla on ollut huoli Mutalan koulun oppilaiden koulutien turvallisuudesta, koska koululaiset ovat joutuneet kulkemaan kouluun vanhan Kuruntien kapeaa piennarta pitkin.

Lue myös: Mielipidekirjoitus: Miksei Mutalan vaaralliselle koulutielle tehdä mitään? – Lapsilla on oikeus kulkea koulussa ilman jatkuvaa pelkoa tulla yliajetuksi