Tuttu markkinahumu riemastuttaa Elovainiolla – Tuotto arvokkaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin

Ylöjärven Markkinat on jo käsite, joka viimeistään starttaa kesän Ylöjärvellä. Reilun 40 vuoden ajan yli 10 000 ihmisen markkinakansa on saanut nauttia lähes 100 myyntipisteen tarjonnasta.

Ylöjärven Markkinat ovat kehittyneet vuosi vuodelta, kun toimivaa konseptia on hiottu. Markkinoiden taustalla häärii leijonaklubi LC Ylöjärvi-Keijärvi, jonka jäsenet pystyttävät markkinat luonnollisesti vapaaehtoisvoimin.

Lapsille on tarjolla markkinoilla paljon hauskaa puuhaa, joten koko lauantaipäivän voi viettää Kauppakeskus Elon alueella. (Arkistokuva)

Tänä vuonna markkinoilla asiakkaita palvelevat muun muassa käsityötuotteiden markkinapaikka sekä varmasti monien markkinakävijöiden suosikki, ruokakatu.

Lapsia viihdyttää Tivoli Huvimylly, eivätkä varmasti Rantajätkien esittelypisteelle tulevat vuohet jää tivolia vähäisemmälle huomiolle.
Paikalla on tutustumiskohteena myös paloauto. Lisäksi vieraita palvelevat kirjastoauto sekä Ylöjärven kaupunhin neuvontapiste, josta saa viimeisimmät tiedot jätteen keräysten muutoksesta sekä tutustumisvinkit Ylöjärvi-vierailulle.

Tukea vuorovaikutukseen

Markkinoiden tuotto on aina ohjattu hyväntekeväisyyteen. Osansa ovat saaneet niin nuoret, vammaiset kuin vähävaraisetkin.
Yksi esimerkki on ylöjärveläiskouluihin oppilaille myönnetyt stipendit. Niitä osataan todellakin arvostaa.

Markkinoilla ei tule ainkaan nälkä. Siitä pitää huolen ruokakatu. (Arkistokuva)

– Ne ovat arvokkaita palkintoja ja koululaisille tosi hieno juttu. Yritämme stipendeillä osata palkita myös niitä, jotka eivät välttämättä ole koulumenestystä mitatessa ihan siellä kärkipäässä. Koitamme kohdentaa stipendit oikeudenmukaisesti, Ylöjärven kaupungin opetuspäällikkö Tarja Suhonen kertoo.

Nuoret hyötyvät myös siitä, että Ylöjärveltäkin pääsee vuosittain kolme opettajaa Elämisentaitoja Lions Quest -jatkokoulutukseen. Tässä koulutuksessa opettajille annetaan työkaluja lasten ja nuorten itseluottamuksen, tunne-, vuorovaikutus- ja päätöksentekotaitojen sekä hyvinvointiosaamisen vahvistamiseen.

– Tunne- ja vuorovaikutustaidot korostuvat nykyisessä hektisessä maailmassa. Olemme viime aikoina valinneet tähän koulutukseen yläkoulujen opettajia, koska heille siitä on paljon hyötyä, Tarja Suhonen sanoo.

Ylöjärven kaupungin perusopetuksessa painotetaankin tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppimista. Painotus näkyy koko kaupungin tuntijaossa lisätunteina alkuopetuksessa sekä 7. ja 8. vuosiluokilla. Alkuopetuksessa tunne- ja vuorovaikutustaitoja opettaa luokanopettaja ja yläkoulussa ensisijaisesti luokanvalvoja.

– Olemme erittäin kiitollisia lions klubille tästä avusta. Se on meille iso asia, Tarja Suhonen toteaa.

Vähävaraisille ja vanhuksille

Ylöjärven seurakuntakin saa osansa markkinavaroista, kun leijonat osoittavat lahjoituksensa diakoniatyölle. Seurakunta on jo vuosikausia ollut vahva yhteistyökumppani LC/Ylöjärvi-Keijärven kanssa. Tavoitteena on saada iloa ylöjärveläisille vähävaraisille perheille.

Tapio Lindroos on markkinatoimikunnan puheenjohtaja ja toiminut vuosia juontajana Ylöjärven markkinoilla. (Arkistokuva)

– Diakoniatyö tietää, mihin rahat kannattaa laittaa. Niinpä lahjoituksemme menee todelliseen tarpeeseen ja oikeaan osoitteeseen, markkinatoimikunnan puheenjohtaja Tapio Lindroos sekä Jorma Hokkanen lions klubista sanovat.

Leijonat ovat ojentaneet auttavan kätensä myös Tiuravuoren vanhainkodin suuntaan. Siellä asukkaat tietävät jo odottaa ulkoiluttajiaan. Nämä LC/Ylöjärvi-Keijärven tarjoamat happihypyt ovat henkisesti erittäin tärkeitä vanhuksille, jotka ulkoillessaan saavat kuulla lintujen laulua ja katsella kauniita ylöjärveläismaisemia.

Kun leijonien auttamishalua on seurannut vierestä, ei liene kenellekään vaikea päätös lähteä Ylöjärven markkinoille tukemaan tätä upeaa toimintaa.

Markkinat käynnistyvät lauantaina 27.5. kello 9. Kannattaa poiketa myös paikallislehden markkinakojulla!

Markkinoilla on tarjolla vaikka minkälaista ostettavaa. (Arkistokuva)