Ylöjärven Ryhdin D-tytöt valloittivat Lounais-Suomen aluemestaruuden – Ensi kaudella tavoitteena Suomen mestaruus

Ryhdin vuonna 2010 syntyneiden tyttöjen lentopalloryhmä on niittänyt menestystä tällä kaudella.

Ryhmä on pelannut tämän kauden kolmen joukkueen ja 21 tytön voimin. Mukana on ollut myös kaksi vuonna 2011 syntynyttä tyttöä. Joukkueessa puhalletaan yhteen hiileen ja tämä näkyy laji-innostuksen lisäksi menestyksenä.

Ryhdin D-tyttöjen Valkoiset Lounais-Suomen mestareina. Kuvassa vasemmalta joukkueenjohtaja Nina Borenius, Ellen Vehkakoski, huoltaja Elsa Kariniemi, Sara Sorjonen, Anni Borenius, Aino Airaksinen, Sandra Kukkonen, Olivia Lehtola, Ella Koivunen. Edessä valmentaja Teemu Kariniemi, Meea Lähteenmäki ja valmentaja Kari Lehtola. (Kuva: Ylöjärven Ryhti)

Viime viikonloppuna pelattiin kauden finaaliturnaukset Lounais-Suomen aluemestaruussarjassa. Ryhdin D-tyttöjen Valkoiset saavutti A-finaalissa mestaruuden. Mustat ylsivät B-finaalissa sijalle 16 ja Keltaiset D-finaalissa sijalle 30.

Lounais-Suomen alueella on Suomen juniorilentopallossa eniten joukkueita ja taso on kova. Ryhdin Valkoisten aluemestaruus on siten erinomainen saavutus, koska se on kovin meriitti mitä tämän ikäiset juniorit voivat saavuttaa. Suomen mestaruudesta aletaan pelata C-junioreissa.

D-tyttöjen Valkoiset on kauden aikana kehittynyt hurjasti ja erityisesti finaaliturnauksen sijoitusottelut olivat merkki henkisesti vahvasta ja tasaisesta joukkueesta. Puolivälierässä kaatui Vilppulan Tähti 2–1 (23–25, 25–15, 25–11). Välierässä alakynteen jäi Säkylän Urheilijat 2–1 (25–23, 16–25, 15–13) ja finaalissa tappion koki Salon Viesti 2–1 (25–21, 15–25, 15–7).

Ryhdin D-tyttöjen joukkueissa ovat kauden aikana pelanneet Aino Airaksinen, Anni Borenius, Aada Ilomäki, Elsa Kariniemi, Ella Koivunen, Olivia Kuivamäki, Sandra Kukkonen, Maija Köykkä, Laura Lahtinen, Olivia Lehtola, Ella Lehtonen, Meea Lähteenmäki, Moona Manner, Olivia Nigmann, Netta Partanen, Sara Sorjonen, Ellen Rainio, Ellen Taivio, Ella Toivanen, Siiri Tuominen, Ellen Vehkakoski. Joukkueen valmennustiimiin ovat kuuluneet Kari Lehtola, Teemu Kariniemi, Oskari Tuominen ja Mika Koivisto.