Kymmenen eri soitinta loivat sadun tunnelmaa Sateenkaarikala-lastenkonsertissa – Pirkanmaan musiikkiopiston haku käynnissä

Ylöjärven Yhtenäiskoulun mediateekkisalissa kuultiin kymmentä eri soitinta: piano, kantele, viulu, alttoviulu, sello, huilu, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi ja pasuuna.

Oppilaiden valmistamat soittokappaleet loivat tarinalliseen Sateenkaarikala-lastenkonserttiin sadun tunnelmaa. Tämän viikon kolmen konsertin kokonaisuus oli esiintyjille hieno kokemus. Iltakonsertin jälkeen yleisöllä oli vielä mahdollisuus kokeilla soittimia.

Sateenkaarikalan esiintyjät soittivat kymmentä eri soitinta. (Kuva: Merja Eskelinen)

Ykkösluokkalaisille ja eskareille suunnatut aamukonsertit tavoittivat suuren yleisömäärän, kun katsojia ja kuuntelijoita oli yhteensä 160. Tällä toiminnalla musiikkiopisto tarjosi lähialueen päiväkodeille ja kouluille jo perinteeksi muodostuneita ilmaiskonsertteja, joissa musiikin ilon jakaminen ja toiminnan näkyväksi tekeminen ovat osa paikallista lastenkulttuuria.

Pirkanmaan musiikkiopiston kevään hakuaika on auki 30. huhtikuuta saakka.

Lukuvuoden ahkeran työn tuloksena eri soitinten sinfoniaa on päässyt kuulemaan monissa musiikkiopiston toimintaa esittelevissä konserteissa ja tapahtumissa. Näitä ovat olleet muun muassa Soivat askeleet -sinfoniaorkesterien konsertti, Romantiikan kynnyksellä -pianomusiikin helmiä, Kaikki soittaa! -orkesteritapahtuma Tampere-talossa, Rytmimusiikkilinjan bändikatselmukset Olkassa, Huilistit maailmanympärimatkalla päiväkodissa ja vanhusten palvelukeskuksella sekä Leija-kirjaston Pop Up -jousisoitinten tapahtuma.

MERJA ESKELINEN
Ylöjärven toimipisteen johtaja, huilunsoiton lehtori