Suomalainen Menestysresepti -kilpailun voittaja Mattila Bros. avaa Tampereelle ravintolan – ruoat savustetaan Ylöjärvellä

Ylöjärveläinen lihatuotteiden valmistaja Mattila Bros. avaa uuden ravintolan, jonka ruoat valmistetaan Ylöjärvellä yli 65-vuotisella perinteellä.
Essi ja Tero Sivula ovat perinteisen Mattilan savustamon yrittäjiä kolmannessa polvessa.

Ensimmäinen Smokehouse Bros. -ravintola avataan Tampereen Tammelaan toukokuun alkupuolella, juuri ennen kaupungissa alkavien jääkiekon MM-kisojen alkua. Smokehouse Bros. -ravintolan ruokalista sisältää lihaa, kanaa, makkaroita ja kasviksia, jotka kaikki on valmistettu kypsentäen hitaasti ja matalalla lämmöllä.

Ravintolan ruuat Mattila Bros. savustaa Ylöjärvellä. Smokehouse-ruuat kypsyvät perinteiseen tapaan ajan kanssa matalassa lämpötilassa lleppäsavussa. Ylöjärveltä ruuat toimitetaan ravintoloihin.

– Kaikilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta savustaa ja valmistaa ruokia alusta asti kotona. Siksi loimme Smokehouse Bros. -ravintolan. Näin kaikilla on mahdollisuus saavuttaa helposti ja nopeasti aito Smokehouse BBQ-elämys, Mattila Bros. -savustamon toimitusjohtaja ja Suomalainen m Tero Sivula.

Mattila Bros. toimitusjohtaja Tero Sivula laittaa lisää pökköä pesään. Seuraavaksi aukeaa Smokehouse Bros. -ravintola.

Smokehouse Bros. -ruokien mausta vastaavat Mattila Bros sekä sen maustamiskumppani Poppamies. Ravintolassa työskentelee
Smokehouse Master, joka leikkaa ja annostelee annokset asiakkaiden valinnan mukaan.

– Suomeen on jo avattu hienoja savustettuihin tuotteisiin pohjautuvia BBQ-ravintoloita, jotka usein sijaitsevat kaupunkien laitamilla, koska savustaminen kaupungin ytimessä on aika mahdotonta. Tällä täysin uudella toimintamallilla pääsemme tarjoamaan aidon Smokehouse BBQ-elämyksen myös kaupunkien keskustoihin ja kauppakeskuksiin, toimitusjohtaja Sivula sanoo.

Smokehouse Bros. -ravintolan konseptille aiotaan katsoa myös lisää liiketiloja. Jatkossa ravintoloita on tarkoitus avata franchise-yrittäjien toimesta.

– Ensimmäisessä ravintolassamme testataan, että kaikki varmasti toimii juuri niin kuin pitää ja että sekä fiilis ja maut ovat kohdallaan. Kyselemme myös asiakkailta aktiivisesti palautetta tuotteista, miljööstä ja palvelusta. Tuotteen tiedämme hyväksi, mutta ravintolatoimintaan liittyy paljon asioita. Olemme valmiita muokkaamaan toimintaa asiakkaiden palautteiden pohjalta, Tero Sivula täydentää.