Maaliskuun konserteissa kajahtavat klassikot ja blues

Kirjasto Leijan RootsWinter 2023 -tapahtumassa on tiistaina tarjolla bluesia. Klassista musiikkia kuullaan useassa maaliskuun konsertissa.
Maaliskuun konserteissa kuullaan muun muassa sellomusiikkia. (Kuvituskuva: Pixabay)

Leijan lehtienlukusalissa on luvassa täyteläistä bluesia RootsWinter 2023 -tapahtumassa tiistaina 7. maaliskuuta, kun Ismo Haavisto Trio saapuu esiintymään.

Haavisto on trion solisti, kitaristi ja huuliharpisti, Ville Vallila soittaa bassoa ja Mikko Järvinen rumpuja.

Haavisto on julkaissut kymmenen levyä, viimeisin niistä on Hard Stompin´Blues vuonna 2020.

Ismo Haavisto Trio Leijan Lehtisalissa kello 19-20.

Tapahtuman järjestää Ylöjärven kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Viljakkalassa iltakonsertti

Iltakonsertissa Viljakkalan kirkossa kuullaan Lauri Voipion sellomusiikkia ja Lauri Väinmaan pianosooloja sunnuntaina 12. maaliskuuta kello 19-20.

He tulkitsevat muun muassa Beethovenia, Schumannia, Schubertia, Liztia ja Chopinia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa.

Äiti ja tytär esiintyvät Ylöjärvi-salissa

Salin klassiset -konserttisarja saa jatkoa sunnuntaina 19. maaliskuuta, kun kaupungintalon Ylöjärvi-salissa esiintyvät pianisti Niina Uggeldahl ja sellisti Selma Sköld.

Äiti ja tytär esittävät konsertissa muun muassa Robert Schumannin ja Ludwig van Beethovenin teoksia.

Uggeldahl on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Manhattan School of Musicissa New Yorkissa. Vuodesta 2003 hän on asunut ja työskennellyt Ruotsissa ja toimii opettajana ja säestäjänä Lilla Akademien-musiikkikoulussa Tukholmassa sekä orkesteripianistina ja freelancermuusikkona eri kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Viisivuotiaana sellonsoiton aloittanut Sköld on palkittu muusikko. Hän on voittanut toisen palkinnon Stockholm International Music Competition -kilpailussa ja ensimmäisen palkinnon Porvoon sellokilpailussa.

Konsertti alkaa kello 15  ja kestää noin tunnin.

Sisäänkäynti D-ovesta (valtuustosalin ja Vanhan Räikän puoleinen kulma kaupungintalon aukiolla). Tila on esteetön. Saattaja pääsee konserttiin ilmaiseksi.

Liput 12 euroa ja 7 euroa (eläkeläiset, kriisinhallintaveteraanit ja opiskelijat). Alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Lippuja voi ostaa verkosta osoitteesta lippu.fi tai ovelta tuntia ennen esityksen alkua. Maksu käteisellä (pankkikortti ei käy).

Tapahtuman järjestää Ylöjärven kulttuuripalvelut.

Pirkanmaan Musiikkiopiston esitykset

Pirkanmaan musiikkiopiston Pieni iltasoitto-tapahtumat Ylöjärven Yhtenäiskoulun Mediateekissa 16.3., 21.3. ja 22.3. kello 19.30 alkaen. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

30. maaliskuuta ollaan Romantiikan kynnyksellä, kun Pirkanmaan musiikkiopiston piano-oppilaat esittävät Beethovenin, Schubertin ja Chopinin musiikkia Ylöjärven Yhtenäiskoulun Mediateekissa kello 18.30-20.

31.3. Elina Somerkallion oppilaat esittävät keväisiä säveliä pianolla Ylöjärven Yhtenäiskoulun Mediateekissa kello 18.15-19.45.