Ella Luodolle kultaa ja hopeaa kansainvälisissä judokisoissa Tanskassa

Ylöjärveläinen Ella Luoto jatkoi kansainvälistä judouraansa menestyksekkäästi. Asuntila asuva ja Tampereen judoa edustava Ella matkasi Tanskan Vejleen Matsuamae Cup 2023 -judokilpailuihin.

Matsumae Cup on yksi suurimmista Euroopassa järjestettävistä judokilpailuista. Kilpailuissa oli noin 700 judokaa yli 20 maasta. Kaukaisimmat kilpailijat tulivat Japanista ja Kanadasta.

Luoto otteli ensin alle 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ja sen jälkeen vielä alle 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Ikäluokkaansa ylemmässä alle 18-vuotiaiden sarjassa Luoto oli todella lähellä sarjavoittoa, vaikka ylöjärveläinen otteli ensimmäistä kertaa aikuisten säännöillä, joissa kuristukset ja käsilukot on sallittu. Luoto johti finaaliottelua wazarin arvoisella suorituksella ottelun loppuhetkille asti. Vielä rahkeet eivät aivan riittäneet vaan kokenut tšekkiläinen vastustaja onnistui kääntämään ottelun aivan loppuhetkillä. Luoto otti kuitenkin sarjasta hopeaa.

Ella Luoto nousi korkeimmalle korokkeelle alle 15-vuotiaiden sarjassa. (Kuva: Antti Luoto)

15-vuotiaiden sarjassa Luoto taisteli kultaa kisaväsymyksestä huolimatta. Hän kukisti finaalissa brittivastustajansa ipponin arvoisella suorituksella.

Kisojen jälkeen Luoto osallistui vielä lähes 400 ottelijan yhteisharjoituksiin, joissa ylöjärveläinen sai kovan luokan harjoittelua kansainvälisten kilpakumppaniensa kanssa. Kotiin matkasi siis kahden mitalin lisäksi paljon arvokasta kokemusta ja oppia sekä uusia kansainvälisiä ystävyyssuhteita.