Kaksi Ylöjärven lukion NY-yritystä eteni Uskalla yrittää -kilpailun valtakunnalliseen finaaliin

Kaksi ylöjärveläistä NY-yritystä selvisti Pirkanmaalta niiden yhdeksän yrityksen joukkoon, jotka etenivät Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -kilpailun Helsingissä järjestettävään loppukilpailuun.

Tampereen aluetapahtumaan kauppakeskus Koskikeskuksessa osallistui yhteensä 47 nuorten perustamaa harjoitusyritystä (NY-yritystä) ja yli 100 nuorta. Parhaat yritykset valitsi yritysmaailman asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

Ylöjärven lukion Showtime NY oli paras toisen asteen NY-yritys. Showtime NY järjestää synttäreitä, diskoja ja kaikenlaisia tapahtumia asiakkaan tarpeiden mukaan. Yritykseltä voi myös vuokrata äänentoistolaitteita, valoja sekä savukoneen. Yritys haluaa tehdä juhlien ja tapahtumien järjestämisestä helppoa.”

Tuomaristoon teki vaikutuksen Showtime NY:n oikea toiminta ja kontaktit sekä omiin harrastuksiin ja mielenkiinnon kohteisiin perustuvaa toiminta. Yritys markkinoi palveluitaan Suomessa. Myös jatkosuunnitelmia ja mahdollisuuksia on mietitty. Yrityksessä on pohdittu myös millaisia yrittäjyysoppeja matkan varrelta on ehtinyt jo kertyä.

Toinen finaaliin Ylöjärveltä edennyt oli Junnut liikkuu NY, joka palkittiin parhaasta myyntipuheesta.

Junnut liikkuu NY:n liikeidea on liikuntakerhon järjestäminen ja pitäminen 1–4-luokkalaisille lapsille Metsäkylän koulun liikuntasalissa.

Tuomariston mukaan yrityksen myyntipuhe oli kokonaisuudessaan selkeä ja tuote artikuloitiin taitavasti. Puhe toimi hyvin niin sijoittajalle kuin asiakkaallekin. Esiintyjät olivat tyylikkäitä ja vakuuttavia. Ansaintalogiikka ilmeni selkeästi puheessa.

Uskalla Yrittää -kilpailun finaali järjestetään 18.–19. huhtikuuta Helsingissä. Finaalissa palkitaan nuorten harjoitusyrityksiä useissa eri kategorioissa ja valitaan parhaat NY-yritykset edustamaan Suomea kesällä Euroopan mestaruuskilpailussa ja Gen-E-tapahtumassa.