Mutalassa ihmeteltiin paloautoa, pulkkailtiin, rapsuteltiin eläimiä ja käytiin hikipallokisat – Katso kuvat talvitapahtumasta

Mutalan Talvitapahtumaa vietettiin lauantaina 11. helmikuuta aurinkoisessa pakkassäässä Mutalan koululla.
Mutalan talvitapahtumassa käytiin myös hikipallokisat. (Kuvat: Virpi Ukonmäki)

Koulun pihalla sai tutustua Pirkanmaa 572-paloautoon, joka on Ylöjärven VPK:n säiliösammutusauto. Samalla sen kalustoon ja varusteisiin.

Talvitapahtumassa oli mahdollisuus seurata myös kauko-ohjattavan kopterin eli dronen lennätystä. Drone-lentonäytöksessä Matias MR2 FPV Ninjas-kerhosta esitteli lajia kiinnostuneille katsojille.

Koulun pihalla ja läheisellä pellolla oli mainioita pulkkamäkiä mäenlaskuun.

Kentällä oli lapsille ja nuorille hikipallohöntsyt ja laukaisututka. Pienille lapsille oli hiihtokisat ja koulun liikuntasalissa pääsi kokeilemaan temppurataa. Asuntilan Martat edistivät kestävää arkea lajitteluneuvonnalla ja kierrätysvinkeillä.

Haukkumäen koirat olivat tapahtumassa rapsuteltavina.

Talvitapahtumassa oli lasten ja aikuisten iloksi myös eläimiä. Mukana olleet kaksi rapsuttelulammasta ja Haukkumäen kolme koiraa keräsivätkin paljon ihailijoita. Tapahtuman talutusratsastuksen hoiti Hevostoiminta Ihanelma kahdella islanninhevosellaan.

Kahviossa ja grillissä oli monenlaista tarjottavaa. Maukkaat pullat ja mokkapalat tapahtumaan leipoi Mutalan Helmi. Vaahtokarkit paistuivat nuotiolla.

Talvitapahtumassa oli mahdollisuus pyöräyttää onnenpyörää ja voittaa palkintoja. Villa Vinon Herkkukaupasta sai ostaa tuliaisia kotiin.

Paloautossa riitti ihmeteltävää.

Mutalan kylä on tunnettu erityisesti vuonna 1896 perustetusta, perinteikkäästä kyläkoulusta ja hikipallosta. Talvitapahtumassa pelattiin hikipallon ystävyysottelu, jossa Mutala JR kohtasi Karhen. Kiitämme Ylöjärven kaupunkia, joka oli hoitanut kaukalon, hiihtoladun ja pulkkamäen hienoon kuntoon!

Kiitämme lämpimästi Mutalan Talvitapahtuman osallistujia, talkoolaisia ja tapahtumaa tukeneita yhteistyökumppaneitamme! Talvitapahtuman järjestivät paikalliset yhdistykset Mutalan koulun vanhempainyhdistys, Mutala JR, Mutalan Maa- ja kotitalousseura ja Mutalan alueen asukasyhdistys.

Virpi Ukonmäki