Yhteisöllisyydessä on voimaa – Ylöjärveläiset kyllä osallistuvat, jos joku jotain kivaa järjestää

 

Ville Mäkinen

Viime torstaina jatkunut vuosittainen soppatykkiperinne Ylöjärven Uutisten toimituksen edessä hämmästytti jälleen kerran. Upea parituntinen lukijoidemme seurassa kertoi meille lehden tekijöille siitä yhteisöllisyydestä, jonka paikallislehti ja ylöjärveläiset yhdessä tekevät ja kokevat.

Jo ennen kuin Tohlopin luisteluradan Tuukka Tuomisen soppatykin kansi aukesi, oli soppajonoon kertynyt kymmenittäin ihmisiä. Vajaa pari tuntia myöhemmin maittavaa lohikeittoa oli jaettu 450 annosta. Kuten juttumme kertoo, keitto meni kuin kuumille kiville.

Keiton syönnin lomassa ehditittiin saada tukuittain kiitoksia ja hienoja juttuvinkkejä. Samaan aikaan sisällä toimituksessa hoidettiin tilauslaskuja ja annettiin digiopastusta.

Eniten mieleen jäi ihmisten hyväntuulisuus. Vaikka omaa syöntivuoroa joutui pitkän jonon vuoksi hetken odottamaan, jonossa ja pihamaalla näkyi pelkkiä hymyjä ja kuului vilkasta puheensorinaa. Paikallislehden lukijat olivat tulleet viihtymään.

Ylöjärveläisten yhteisöllisyys ei toki tullut tälläkään kertaa yllätyksenä. Paikallislehti on etenkin vuodesta 2018 saakka ahkerasti järjestänyt tapahtumia sekä osallistunut useisiin muiden tahojen tapahtumiin. On tullut selväksi, että ylöjärveläiset kyllä osallistuvat, jos joku jotain kivaa järjestää.

Tänäkin vuonna ohjelmassa on lukuisia tapahtumia, joissa paikallislehti on vahvasti mukana. Luvassa on viime vuosilta tuttuja tapahtumia ja tietenkin myös jotakin aivan uutta. On upeaa olla tekemässä ja rakentamassa yhteisöllisyyttä lukijoidemme sekä kaikkien ylöjärveläisten kanssa.