Ryhdin nuoret takoivat omia ennätyksiään klassisen voimanoston SM-kisoissa

Pomarkun Pyryn järjestämiin klassisen voimanoston SM-kisoihin matkasi Ylöjärveltä kolme Ryhdin kilpailijaa. Jokaisen tulosennätykset paranivat reilusti, joten Urheilutalon voimailusalilla on treenattu ahkerasti ja tavoitteellisesti.
Toni Mäkisen tulos maastanostossa oli 235 kiloa ja 252,5 kiloa oli sekin lähellä onnistua. (Kuva: Päivi Ristolainen)

Antti Vähäkoski kilpaili subjunioreiden eli 18-vuotiaiden ikäluokassa alle 105 kilon sarjassa, ja Sisu Nissilä samassa ikäluokassa alle 83 kilon sarjassa. Toni Mäkinen kisasi junioreiden ikäluokassa. Mäkisen painoluokka on alle 93 kiloa.

Nissilä sijoittui sarjansa kuudenneksi ja teki kaikissa nostomuodoissa oman ennätyksensä. Hänen jalkakyykkytuloksensa oli 157,5 kiloa, penkkipunnerrustulos 92,5 kiloa ja maastanostotulos 165 kiloa.

Nissilän yhteistulos 415 kiloa on 25 kiloa parempi kuin edellinen yhteistulosennätys.

– Pari viikkoa ennen kisoja sairastetun kovan flunssan takia pystyin tekemään viimeistelyharjoituksista vain osan. Kunto oli siksi hiukan arvoitus, mutta kisa sujui kuitenkin yllättävän hyvin, totesi Nissilä kisan jälkeen.

Antti Vähäkoskella puolestaan oli tavoitteena parantaa vuoden takaista yhteistulosennätystä 425 kiloa. Neljänneksi sarjassaan sijoittunut Vähäkoski kyykkäsi komeat 170 kiloa. Penkkipunnerruksessa hän teki 107,5 kilon tuloksen ja maastanostossa tulos oli 180 kiloa. Yhteistulos parani kaikkiaan 32,5 kiloa, eli Vähäkosken ennätys yhteistuloksessa on nyt 457,5 kiloa.

– Uudet ennätykset tuli joka lajissa, joten kisat menivät hyvin. Seuraava isompi tavoite onkin sitten painonnostossa, eli 17-vuotiaiden SM-kisoissa toukokuussa, kertoi Vähäkoski jatkosuunnitelmistaan.

Mäkiselle yli 50 kilon yhteistulosparannus

Toni Mäkinen siirtyi tänä vuonna junioreiden ikäluokkaan, jossa osa kilpailijoista on lähes viisi vuotta häntä vanhempia. Mäkinen sijoittui kaikkiaan 12 kilpailijan joukossa kahdeksanneksi. Jalkakyykyssä hän teki tasatuloksen 200 kiloa.

Penkkipunnerruksessa rautaa liikkui suorille käsille 132,5 kilon verran. Maastanostossa Mäkinen nosti hyväksytysti 235 kiloa, ja rohkea kolmannen noston lastaus 252,5 kiloa oli sekin lähellä onnistua. Mäkisen yhteistulosennätys 567,5 kiloa on 52,5 kiloa edellistä ennätystä parempi.

– Kisasta ei voittoa tullut mutta silti käteen jäi hyvä fiilis, kun sain rikottua omia ennätyksiä. Penkin osalta lämmittelyssä oli jo tunne, että siinä rauta liikkuu hyvin, ja penkissä tehtiinkin rohkeita korotuksia, mikä kannatti, kuvaili Mäkinen kisatunnelmia.

Nuorten kisoissa aikuiset huoltajat ovat tärkeä tuki nostajille. Pomarkussa Sisu Nissilän huoltajana toimi Juha Ristolainen, Antti Vähäkoskea huolsi Juha Vähäkoski ja Toni Mäkistä Sini Hakonen.

Seuraavaksi nuoret suuntaavat Tammisaareen klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoihin helmikuun lopussa. Kisaan osallistuu Ryhdiltä myös avoimen sarjan ja masters ikäluokkien nostajia.