Turhat julkkikset ärsyttävät – yritysten ei pitäisi maksaa älyttömiä summia heille

Julkkiksista kuulee lähes joka päivä. Jossain päin maailmaa joku on saanut arvostetun palkinnon tai joku on joutunut skandaalikohujen ympäröimäksi. Usein näkee myös julkkiksia, jotka ovat päässeet uutisiin tai erilaisiin TV-ohjelmiin esimerkiksi someuransa takia.

Monien mielestä juuri nämä “turhat julkkikset” ovat ärsyttäviä. Hyviä esimerkkejä näistä ovat esimerkiksi Kardashianit, jotka saivat jopa oman TV-ohjelmansa ainoastaan siksi, että lähes jokainen heistä on huippumalli.

Ärsyttäviä julkkiksia ovat myös influencerit, jotka eivät kaihda keinoja saadakseen lisää seuraajia ja tykkäyksiä. He saattavat tunkeutua yksityisalueille saadakseen kuvan haluamassaan paikassa, tai häiritsevät ja vaarantavat liikennettä kuvatakseen videon.

Myös TikTok-tähti Charli D’Amelio voidaan laskea turhien julkkisten laajaan kirjoon, sillä hänkin sai oman sarjansa Disney+:aan. Eräs hänen TikTok-videoistaan, jossa hän vain syö kakkua, sai kuusi miljoonaa tykkäystä ja melkein tuplasti enemmän katselukertoja

Turhat julkkikset eivät kuitenkaan rajoitu vain naisiin, sillä esimerkiksi vapaaottelija-sometähdet Jake ja Logan Paul saavat valtavia summia rahaa vain siitä, että he tekevät Youtube-videoita sekä mukiloivat muita nyrkkeilykehässä. Myös heidän käytöksensä sosiaalisessa mediassa on ärsyttävää ja lapsellista.

Nämä “turhat julkkikset” myös käyttäytyvät äärimmäisen ylimielisesti ja luulevat, että maailma pyörii heidän ympärillään. He eivät myöskään välitä siitä, käyttävätkö he likaisia keinoja saadakseen lisää seuraajia ja näyttökertoja. Useat Youtube-kuuluisuudet ovat syyllistyneet videoiden kopioimiseen. Turhat julkkikset eivät todellakaan ansaitse kaikkea saamaansa huomiota.

On toki ymmärrettävää, että yritykset haluavat sponsoroida heitä, koska heidän videonsa ja ohjelmansa tuovat hyvää näkyvyyttä, mutta yritysten ei pitäisi maksaa älyttömiä summia heille.
Mielestäni suuren yleisön eteen kuuluisi päästä vain niiden, joilla on kunnon taitoja, tai niiden jotka ovat tehneet jotain erikoista tai ihmeellistä. Turhat julkkikset ovat ärsyttäviä, koska he ovat yleisellä tasolla lähes aivottomia ja luulevat olevansa jotenkin merkittäviä, vaikka eivät todellisuudessa ole tehneet mitään.

Lauri Turtonen
Vuorentaustan koulu, 8C