Taiji-kurssi tulee Ylöjärvelle – ”Harjoittelussa haetaan kehon, energian ja mielen yhdistämistä”

Itämaisten lajien suosion kasvu näkyy työväenopiston kurssitarjonnassa. Syksyllä uutena kurssina alkanut Tampereen seudun työväenopiston taiji-kurssi jatkuu keväällä Ylöjärven Urheilutalolla.

Taijin liikesarja aloitetaan tunneilla alusta, joten mukaan ehtivät myös ne, jotka eivät vielä syksyllä aloittaneet kurssia.

Taijin viehätys piilee siinä, että se liikuttaa koko kehoa unohtamatta energian ja mielen yhdistämistä. Energia syntyy aktiivisesta rentoudesta, ei niinkään lihasvoimasta.

– Harjoittelussa haetaan kehon, energian ja mielen yhdistämistä. Se painottuu terveyden edistämiseen, rentoutumiseen ja oman kehon virtaavan ja kokonaisvaltaisen liikkeen löytämiseen, vs. terveyden edistämisen suunnittelijaopettaja Riina Kaartamo kertoo.

Taiji on myös erinomainen laji koordinaation ja tasapainon parantamiseksi. Taijille ominaista on muodoksi kutsuttu hidas, pyöreä ja virtaava liikesarja. Laji kehittää peruskuntoa, kestävyyttä, notkeutta sekä lisää elinvoimaa.

– Tästä syystä taiji sopii kaikenikäisille. Mukaan ei tarvitse kuin joustava vaatetuksen ja vesipullon, Kaartamo sanoo.

Kevään taiji-kurssi alkaa sunnuntaina Ylöjärven urheilutalolla 15. tammikuuta kello 19.30. Kokoontumiset jatkuvat sunnuntaisin 23. huhtikuuta saakka.