Jutta Selin ensimmäisissä MM-kisoissaan

Painonnostaja Jutta Selin kilpaili sunnuntaina 11. joulukuuta ensimmäistä kertaa MM-tasolla. Yleisen sarjan painonnoston maailmanmestaruuskilpailut käydään Kolumbian Bogotássa 5.– 16.12.
Jutta Selin osallistui sunnuntaina ensimmäisiin painonnonnoston MM-kilpailuihinsa. (Kuva: Isaac Morillas)

Selin on viimeisen puolen vuoden aikana tiputtanut painoaan sarjasta 76 kiloa sarjaan 71 kiloa.

– Sarja 71kg on olympiasarja ja sen todellakin näkee tasossa, Selin toteaa.

Hän nosti D-ryhmässä, ja samalla entrytuloksella eli kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetulla yhteistuloksella olisi päässyt kisaamaan 76-kiloisten B-ryhmään.

– Matkaa on siis vielä kohti maailman huippua, mutta onneksi on aikaa ja tavoitteet ovat oikein realistiset, 23-vuotias Selin tuumaa.

Selinin sijoitus oli kokonaiskisassa 31. Yhteistulos 197 kiloa muodostui tempauksen 89 kilosta ja työnnön 108 kilosta. 111 kilon työntö oli todella lähellä. Tavoitteena on ensi vuonna päästä sijoituksen 20 tuntumaan.

– Tulos ei miellytä yhtään, mutta pitää huomioida pari faktaa ja antaa hieman itselle armoa: pitkä kisakausi, ensimmäinen kisa alemmassa painoluokassa, korkeusero on ihan eri kuin Suomessa. Korkeuserossa erityisesti huomasi, että yösykkeet ovat todella korkealla. Nyt pääsee onneksi kunnolla reenailemaan. Seuraavat kisat ovat vasta helmikuun lopulla Suomen mestaruuskisat ja sitten EM-kisat huhtikuussa.