Ella Luoto aloitti kansainvälisen kisataipaleensa upeasti mitalilla

Asuntilalainen Ella Luoto onnistui hienosti judon Itämeren alueen mestaruuskilpailuissa Judo Baltic Sea Championshipsissa Orimattilassa.

Vuonna 2009 syntynyt Luoto voitti alle 15-vuotiaiden tyttöjen alle 44 kilon sarjasssa ensin israelilaisen vastustajan Ipponin arvoisella suorituksella pistein 10–0. Luoto voitti myös ruotsalaisen vastustajansa Ipponin arvoisesti 10-0 ja hävisi yhden ottelun täydellä ajalla 0–1 (vasarin arvoinen suoritus). Tappio tuli vuosia ulkomaita kiertäneelle Tanskan tämän vuoden nuorten mestarille.

Ella Luoto menestyi hienosti Orimattilan kovissa kansainvälisissä kilpailuissa. (Kuva: Antti Luoto)

Judo Baltic Sea Championshipsiin osallistui noin 500 urheilijaa yli 10 maasta.

Tampereen judon kilparyhmä Tiikereitä edustava Luoto on aiemmin tänä vuonna kotimaan kisoissa voittanut Samurai Cupin mestaruuden sekä  Finnish Judo Openin Turussa. Samurai Cup koostui neljästä kilpailusta, jotka käytiin Rovaniemellä, Lempäälässä, Vantaalla ja Nummelassa. Luoto voitti oman painoluokkansa kolmessa eri osakilpailussa ja on hävinnyt tänä vuonna vain yhden ottelun.

– Ella on esimerkki määrätietoisesta ja kovasta harjoittelijasta, joka hoitaa myös kouluvelvoitteensa tunnollisesti. Ella on aloittanut judon vuonna 2017 Ylöjärven Urheilutalon junnuryhmässä koulusta saadun harrastesetelin kautta. Ella on käynyt myös Judolähettiläs-valmennuksen ja pitänyt Moision koulun luokalleen liikunnassa judotunnin.

Myös Ellan pikkuveli, 10-vuotias Linus on kilpaillut vuodesta 2017 lähtien ja voittanut tänä vuonna kaikki kilpailut, joihin hän on osallistunut ympäri Suomea.