Jutta Selin nosti komeasti EM-hopeaa Albaniassa

Ylöjärveläinen Jutta Selin osallistui Albanian Dürresissa käytyihin painonnoston alle 23-vuotiaiden euroopanmestaruuskilpailuihin. Selinin tavoitteena oli parantaa viime vuoden neljättä sijaa.

Selin aloitti vahvasti tempaisemalla 88 kiloa. Toisella yrityksellä nousi 91 kiloa. Viimeiseen nostoon lastattiin 93 kiloa. Nämäkin painot nousivat ylös, mutta nosto hylättiin pienen punnerruksen vuoksi.

Jutta Selin tuuletti EM-hopeaansa Suomen lipun kanssa. (Kuva: Jarno Tiainen)

Selin lähti työntöön kuuden kilon takamatkalta hakemaan kultamitalia. Aloituspainon 110 kiloa piti olla helppo rauta, mutta noston aikana Selinin vatsa kramppasi ja tanko oli pakko tiputtaa maahan. Kramppi helpotti hetkeksi ja toisella yrityksellä 110 kiloa nousi.

Selinin kolmanteen työntöön lastattiin 115 kiloa, joka olisi tuonut sillä hetkellä lajin ykkössijan, mutta valitettavasti Selinin vatsa alkoi jälleen krampata. Painot tippuivat lopulta Selinin eteen.

Ylöjärveläisen tulokseksi jäivät siis 91 kiloa ja 110 kiloa eli yhteistulos oli 201 kiloa. Nämä painot toivat kaksi lajihopeaa ja yhteistuloksen hopean alle 23-vuotiaiden alle 76-kiloisten sarjassa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun suomalaisnainen ylsi hopealle alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

Nyt Selinin tavoitteena on valmistautua kohti yleisen sarjan MM-kilpailuja, jotka järjestetään joulukuussa Kolumbiassa. Tavoitteena on myös jahdata mitalia ensi vuoden yleisen sarjan EM-kisoista.