Kolme nousuun päättynyttä kautta perättäin: Ylöjärven United FC kipusi jo nelosdivariin

Ylöjärvi United FC:n nousukiito jatkui jalkapalloilun viitosdivisioonassakin. Kun B-lohkoa on pelaamatta enää yksi kierros, United on varmistanut lohkovoittonsa ja nousunsa neloseen.

Asia selvisi kauden kolmanneksi viimeisessä pelissä, kun United voitti vieraissa tamperelaisen Pispalan Ponnistus -79:n 3–1 (2–0). Sarjataulukossa toisena oleva Nokian Palloseuran kakkosjoukkue on ylöjärveläisiä ratkaisevasti kuusi pistettä perässä.

Vili Somppi (oik.) oli tänä kesänä lähes mahdoton pideltävä Ylöjärvi Unitedin vastustajille. (Kuva: Elna Rikkinen)

Unitedille tämä oli jo kolmas nousuun päättynyt kausi peräkkäin. Viime syksynä nousu näytti kariutuvan PiPo-79:lle kärsittyyn kotitappioon, mutta Palloliitto tarjosi sarjapaikkaa Unitedillekin, joka otti sen vastaan.

– Tuntui erityisen makealta ratkaista nousu nyt juuri Pispalaa vastaan. Ilman muuta otamme nelosen paikan vastaan, sillä se ei ole yhtään vitosta kalliimpi sarja, Unitedin kapteeni, keskikenttäpelaaja Aleksi Anttila sanoo.

– Uskon, että pärjäämme pelillisestikin nelosessa jopa keskikastia paremmin. Jo nyt tiedossa on muutama vahvistus joukkueeseemme, hän kertoo.

Joukkueenjohtajanakin toimiva Anttila joutui kippariksi heti sarjan avausottelussa, kun Sami Vuoren polvi vioittui leikkauskuntoon.

Tähän mennessä United on voittanut kauden 19 ottelustaan 15, pelannut yhden tasan ja hävinnyt vain kolmesti. Maaliero on 63–16, mikä kertoo erittäin pitävästä puolustuksesta.

– NoPS ei tehnyt meille yhtään maalia. Enemmän meillä oli vaikeuksia tiukkaan puolustukseen vetäytyneitä joukkueita vastaan, Anttila arvioi.

Unitedin ylivoimaisesti paras maalintekijä on ollut Vili Somppi, joka on venyttänyt vastustajien maaliverkkoa peräti 26 kertaa. Somppi teki paljon tärkeitä varsinkin osumia keski- ja loppukaudesta.

– Vili on niin nopea ja taitava kaveri, että kun hänelle sain vastustajan linjan taakse pallon syötettyä, hän teki joka toisesta paikastaan maalin, Anttila kehuu.

Kausi päättyy merkityksettömään otteluun ensi lauantaina kello 14 hyvävireistä Tampereen Ilveksen nelosjoukkuetta vastaan Soppeenharjun tekonurmella. Anttila toivoo paljon kannustajia nousujuhliin.

Samassa lohkossa Unitedin kanssa aloitti myös Ylöjärven Ilves, ja toukokuun puolivälissä ehdittiin pelata paikalliskamppailu, jonka United voitti 2–0. Heinäkuussa YIlves kuitenkin jätti sarjan kesken pelaajaringin kavennuttua liikaa.