Runsas yleisö avasi Kauniston Mahdollisuus taiteilijaksi -näyttelyn

Ylöjärveläinen kuvataiteilija esittelee laajaa ja monipuolista tuotantoaan parhaillaan Orivedellä.

”Mistä kaikki sai alkunsa 1968 – MAHDOLLISUUS taiteilijaksi” -näyttely on Kauniston kiitos ja kunnianosoitus hänen suuresti arvostamalleen Oriveden Opistolle sen pidetylle kuvataidelinjan opettajalle, professori Nándor Mikolalle.

Kuvataiteilija Irmeli Kaunisto (oik.) opiskeli lukuvuoden 1968-1969 Oriveden Opistossa kuvataiteen linjalla. Nyt hänellä on laaja näyttely Oriveden Kampuksella.

Tämän viikon maanantaina avatussa näyttelyssä on esillä 47 Kauniston teosta.

– Oriveden Opistossa viettämäni vuosi ratkaisi ammatinvalintani. Korkeatasoinen ja monipuolinen opetus antoivat ravitsevat elämän eväät. Professori, akvarellitaiteilija Mikolan kannustus lujitti uskoani sisäiseen näkyyni valmistua taiteilijaksi, Kaunisto kiitteli.

Kaunisto sanoi, että tämänkertainen näyttely sulkee yhden ympyrän hänen elämässään. Kuvataiteilija esittelee kernaasti tuotantoaan ympäristössä, jossa hänen unelmansa täyttyi ja uransa alkoi.

– Toivon, että Oriveden Kampuksella alkaa uusi perinne. Kaikki opiston kuvataidelinjalla opiskelleet voisivat järjestää näyttelynsä täällä. Galleria on erittäin hyvä teosten esillepanoa varten, Kaunisto kehui.

Kaunisto oli näyttelynsä avajaisissa hyvin tyytyväinen siitä, että hänen kotikuntansa oli paikalla isolla delegaatiolla. Näyttelyyn tutustuivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Henrik Pajunen sekä vapaa-aikajohtaja, kulttuuripäällikkö Minna Vallin.

Irmeli Kauniston näyttely on avoinna 16.8.-7.9. Kuvataiteilija on paikalla koko näyttelyn ajan.