The New York Times vieraili Ylöjärvellä ja teki tunnetusta kapellimestarista jutun

Santtu-Matias Rouvali esitteli haastattelussa hulppeaa maatilaansa ja kertoi metsästysharrastuksestaan.
Santtu-Matias Rouvali
Jutusta käyvät ilmi Rouvalin eräharrastukset. (arkistokuva: Rami Marjamäki)

Yhdysvaltojen yksi tunnetuimmista lehdistä, The New York Times, on kirjoittanut laajan jutun Ylöjärvellä asuvasta kapellimestarista Santtu-Matias Rouvalista.

Lehti on lähettänyt toimittajansa Rouvalin omistamalle tilalle, joka on lehden mukaan 1500-luvulta peräisin ja mailtaan noin 34 eekkerin eli noin 14 hehtaarin kokoinen. Kuvissa Rouvali ajaa mönkijällä, poseeraa pihamaalla ja soittaa kotiflyygeliä.

Jutussa kerrotaan, kuinka tärkeä kotitila on Rouvalille, ja kuinka hän yrittää päästä töidensä välillä mahdollisimman moneksi viikonlopuksi kotiin:

– Tarvitsen tätä. Tavallaan levätä, saada henkisen tauon ja olla oikeastaan ajattelematta musiikkia, kapellimestari sanoo haastattelussa.

Oma nyljentähuone riistalle

Jutussa kerrotaan myös tarkkaan, mitä rakennuksia Rouvalin ja Elina-vaimon asuttamaan tilaan kuuluu, ja mitä Rouvali tilalla tekee.

Haastattelun mukaan tilaan kuuluu päärakennuksen lisäksi sauna, vierastalo musiikki- ja tankotanssistudioineen sekä varasto, jossa sijaitsee teurastus- ja nyljentähuone Rouvalin metsästämälle riistalle.

Jutussa mainitaan myös, kuinka Rouvali kalastaa läheisessä järvestä ja metsästää muun muassa sorsia ja peuroja ja kuinka perhe syö itse pyydettyä riistaa esimerkiksi kantarellien ja naapurilta saatujen uusien perunoiden kanssa.

29.7. ilmestyneessä verkkojutussa siis riittää eksotiikkaa.

Voiko New Yorkille sanoa ei?

Pitkähkössä ja kattavassa haastattelussa kerrotaan myös muun muassa Rouvalin orkesterin johtamistyylistä, urasta ja lapsuuden ja nuoruuden musiikkiopinnoista. Loppupuolella juttua Rouvali pohtii, mitä hän tekisi, mikäli New Yorkin filharmoniasta kävisi kutsu tulla sinne töihin.

– Sanoisin luultavasti että, antakaa minun nauttia yksi olut ja soittaa teille takaisin.

Tarjouksessa olisi paljon mietittävää: mitä elämänmuutos merkitsisi hänen kotonaan viettämälleen ajalle vaimon ja lasten kanssa, mutta myös lukioaikaisten ystävien kanssa, jotka aloittavat Rouvalin kanssa joka vuosi metsästyskauden.

Niinpä Rouvali sanoo, että kysymykseen olisi vaikea vastata ja että katsotaan, tuleeko New Yorkista edes kutsua. Joskin hän myös toteaa lopuksi, että onko kukaan kapellimestari koskaan sanonut New Yorkin filharmoniselle orkesterille ei.

Santtu-Matias Rouvali toimii tällä hetkellä Lontoon filharmonian ylikapellimestarina.  Hän on myös yksi ennakkosuosikeista New Yorkin filharmonisen orkesterin seuraavaksi ylikapellimestariksi.

Lue myös: 

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali tuo Tampere Filharmonian Ylöjärven kirkkoon: ”Tulkaa kannustamaan meitä”

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali ylöjärveläisten kulttuuri- ja urheiluihmisten palkkakuningas