Ylöjärven Kelan palvelupisteen aukioloaika muuttuu elokuun alusta – Henkilökohtaista neuvontaa vain keskiviikkoisin

Aukioloaika muuttuu Kelan palvelupisteessä Ylöjärvellä 8. elokuuta alkaen. Jatkossa henkilökohtaista neuvontaa saa keskiviikkona iltapäivällä.
Kelan palvelupisteessä Ylöjärvellä saa jatkossa henkilökohtaista neuvontaa vain keskiviikkoisin. Aikaisemmin piste palveli ilman ajanvarausta keskiviikkoisin ja torstaisin. (Arkistokuva: Elviira Luoma)

Kelan palvelupisteessä Ylöjärvellä, osoitteessa Mikkolantie 7, saa jatkossa henkilökohtaista neuvontaa ilman ajanvarausta ke klo 13–15.30. Keskiviikkona saa aamupäivisin palvelua vain ajanvarauksella. Aukioloaika muuttuu 8. elokuuta, kerrotaan Kelan tiedotteessa.

– Muutamme aukioloaikoja, koska Kelan puhelinpalveluun tulee aiempaa enemmän puheluita ja asiakaspalvelun työntekijöiden työpanosta tarvitaan alkuviikosta sinne. Aikaisemmin olemme palvelleet ilman ajanvarausta keskiviikkoisin ja torstaisin, kertoo Kelan Pirkanmaan palveluryhmän päällikkö Lauri Eloranta.

Lue myös: Kesälläkin Kela-asiat kannattaa hoitaa verkossa ja puhelimessa – Muutoksia aukioloaikoihin

Useimmat Kela-asiat hoituvat puhelimitse ja verkossa

Lähes kaikki Kela-asiat voi hoitaa myös puhelimessa ja verkossa. Kelan asiointipalvelussa eli OmaKelassa voi hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. OmaKelassa voi myös tarkistaa oman hakemuksen tilanteen ja etuuksien maksupäivät. OmaKelaan kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Puhelinpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa verkkoasiointiin ja hakemuksen tekemiseen. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Tarvittaessa puhelinpalvelussa voi myös jättää suullisen hakemuksen, jos mikään muu asiointitapa ei ole mahdollinen. Elämäntilannekohtaiset palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Kelan puhelinpalveluun voi myös varata puhelinajan, jolloin Kelasta soitetaan asiakkaalle sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata verkossa tai soittamalla puhelinpalveluun.

Ylöjärveläiset voivat edelleen asioida Kelan Tampereen palvelupisteessä, joka sijaitsee osoitteessa Aleksis Kiven katu 18. Lisäksi ylöjärveläisiä palvelevat etäpalvelupisteet Lielahden palvelukeskuksessa, Tesoman hyvinvointikeskuksessa ja Pispan palvelukeskuksessa Hyhkyssä. Etäpalvelupisteet neuvovat verkkoasioinnissa ja yleisissä Kela-asioissa. Kelan etäpalvelua tarjotaan keskuksien palveluaikojen mukaan, kuitenkin enintään maanantaista perjantaihin kello 9-15 välisenä aikana.