Ylöjärven lukion keskiarvoraja laski hieman aiemmista vuosista – ensi syksynä aloittaa 160 uutta opiskelijaa

Ylöjärven lukion aloittaa elokuussa 2022 noin 160 uutta opiskelijaa.

Ylöjärven lukio sijaitsee Koulutuskeskus Valossa. Samoissa tiloissa opiskelee Tredun opiskelijoita.

Heistä 125 aloittaa yleislinjalla, johon pääsi tänä vuonna alimmillaan 7,42 keskiarvolla. Keskiarvoraja laski hieman kahdesta edellisestä vuodesta, jolloin yleislinjalle pääsi keskiarvolla 7,77 vuonna 2021 ja sitä ennen 7,92 keskiarvolla vuonna 2020.

Yrittäjyyslinjalla aloittaa tänä syksynä reilu 30 uutta opiskelijaa. Yrittäjyyslinjan lopullisessa valinnassa huomioidaan sekä hakijan keskiarvo että ennakkotehtävästä saadut pisteet. Nämä pisteet lasketaan yhteen, jolloin maksimipistemäärä on 14 pistettä. Tänä vuonna yrittäjyyslinjan alin hyväksytty pistemäärä oli 8,42.

Ylöjärven lukiolla on yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävä ja se on toinen Suomen kahdesta yrittäjyyslukiosta.

Ylöjärven lukiossa on kaikkiaan hieman yli 500 oppilasta.

Lue myös:

Näin 140 ylioppilasta sai valkolakkinsa lauantaina Ylöjärven lukiossa – Kokosimme jättimäisen kuvagallerian lakituksesta ja sen jälkeisistä tunnelmista

Onnittelut valkolakeille! – Tässä ovat Ylöjärven lukion uudet ylioppilaat

Milla Pihlajamäki ja Arttu Salonen painoivat valkolakit päähän lauantaina: Tulevaisuudessa siintää opiskelupaikka ja välivuosi – ”Tuntuu mahtavalta valmistua”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?