Vahantarock rämistellään taas heinäkuussa – Festareilla nähdään kahdeksan esiintyjää, yleisölle bussikuljetuksia Ylöjärveltä

Kesän 2022 Vahantarock järjestetään Vahannan kauniissa maalaismaisemassa 23. heinäkuuta osoitteessa Petäjäntie 103.
Vahantarockissa esiintyy tänä vuonna kahdeksan metallimusiikkia esittävää yhtyettä. (Kuva: Vahantarock)

Festari keskittyy paikallisten ja paikallismielisten bändien rock- ja metallimusiikkirymistelyyn. Tapahtuma tarjoaa yleisölle livemusiikkia pikkurahalla liki taukoamatta puolesta päivästä puoleen yöhön.

Heinäkuussa festareilla soittaa yhteensä kahdeksan kokoonpanoa, ja musiikkia kuullaan rock –covereista death metalliin. Musiikin lisäksi tunnelmaa nostaa maistuva festariruoka ja juoma, sekä bändien ja festareiden virallinen fanituotemyynti. Anniskelun hoitaa tänä vuonna paikallinen Pub Pikku Pete.

Kuluva vuosi on järjestyksessään Vahantarockin toinen. Viime kesänä festareilla bändejä esiintyi yhteensä neljä ja yleisöä löysi paikalle yli sata henkeä.  Järjestäjät odottavat tänä vuonna saapuvaksi yhä isompaa yleisöä, mihin on varauduttu laajentamalla festarialuetta sekä lisäämällä WC-tiloja.

Paikalle ollaan järjestämässä myös pikkubussikuljetus, johon yleisö voi hypätä Pub Pikku Peten piha-alueelta. Samaan paikkaan on myös paluukyyti.

Lue myös: Aivan uusi tapahtuma: Vahantarock

Festari alkoi autotallista

Vahantarock sai alkunsa rakkaudesta rokin soittamiseen. Vahantalaisnaapurukset Petri ja Marko soittelivat kitaraa aluksi autotallissa, kunnes Vahannan nuorisoseuran tiloista saatiin oma bändikämppävuoro. Toinen naapuri Jussi pakotettiin rumpuihin. Pian oli jo muutkin soittajat kasassa ja nippu covereita harjoiteltuna.

Nyt pitäis päästä keikalle, miehet tuumivat. Parit keikat saatiinkin naapureiden bileisiin, mutta nälän kasvaessa alkoi kypsyä idea omista festareista – ainakin päästäisiin itse soittamaan. Tuumasta toimeen, he päättivät rakentaa 5×10-metrisen lavan ja pistää festarit pystyyn.

Petri tiesi erään Red Hot Chili Peppers –covereita soittavan bändin, joka saatiin soittamaan tapahtumaan. Yhtäkkiä kuin tyhjästä pari muutakin bändiä halusi tulla soittamaan ja tapahtuma oli viime kesän osalta valmis. Hyvin sujuneet rokit innostivat jatkamaan perinnettä ja tämän kesän päivämäärä lyötiin lukkoon ja ilmoitettiin yleisölle jo viime kesän tapahtumassa

Lisätietoja tapahtumasta Vahantarockin Facebook-sivuilla.