Aivan uusi tapahtuma: Vahantarock

Kaikkien aikojen ensimmäinen Vahantarock-tapahtuma järjestettiin Petäjänmutkassa Savolan Petrin takapihalle rakennetulla esiintymislavalla lauantaina 24.7.
MOJF soitti ammattitaidolla Red Hot Chili Peppers-covereita.
(kuva: Marko Rantanen)

Savola ja neljä muuta kyläläistä aloittivat erilaisista musiikillisista lähtökohdista bänditreenit iltojen ratoksi vajaat puolitoista vuotta sitten. Harjoitus oli nyt tuottanut siinä määrin tulosta, että oli aika esitellä Vahanta Black -yhtye kyläläisille.

Koska korona-aika on rajoittanut nousevien kykyjen mahdollisuuksia esiintymiseen, niin kutsumenettelyllä Vahantarockiin oli saatu ruokapalkalla mukaan kolme muutakin yhtyettä.

MOJF. (kuva: Marko Rantanen)

Lavalle nousi Vahanta Black -yhtyeen lisäksi MOJF, joka soitti ammattitaidolla Red Hot Chili Peppers-covereita, forssalainen Shroudead, joka kolisteli kannuja raskaalla kädellä, ja lämpimän kesäillan päätti kaunista melodista jazzia soittanut Tinkerbella’s Foxy Jazz Band.

Tämänkertainen pienelle kylän yleisölle järjestetty festivaali oli päänavaus kylällä viriävään uudenlaiseen toimintaan, josta Savolan ja toisen puuhamiehen Marko Saarisen mukaan luodaan taatusti perinne.

Tässä kuvassa esiintyy Shroudead. (kuva: Marko Rantanen)

Markku Rantanen, teksti ja kuvat