Kunnioitus yhteistyötä kohtaan – Valtuuston tekeminen on kehittynyt

Ville MäkinenOn kulunut kutakuinkin tasan vuosi kuntavaaleista. Ylöjärven kaupunginvaltuusto on sen jälkeen kokoontunut kymmenen kertaa ja valtuuston työskentely on sujuvoitunut jatkuvasti.

Viimeisimmässä kokouksessa maanantaina ennen kesätaukoa valtuustolla oli edessään pitkä asialista, mutta se juostiin läpi jouhevasti. Juokseminen ei tarkoita sitä, että asiat olisi käsitelty hutiloiden, päinvastoin. Kokouksessa kuultiin asiallisia ja perusteltuja puheenvuoroja. Turhaa jorinaa valtuustossa ei höpisty.

Vaikka yhä edelleen joissakin puheenvuoroissa palataan reilusti yli vuoden takaiseen aikaan, jolloin ylöjärveläisellä poliittisella kentällä oli runsaasti kitkaa niin tilanne vaikuttaa nyt selvästi terveemmältä. Tällä hetkellä valtuustossa näkyy kunnioitus hyvää yhteistyötä kohtaan ja kaikkia puheenvuoroja kuunnellaan tarkasti, vähättelemättä.

Valtuusto on siis hyvällä tiellä ja työskentelyssä vaikuttaisi olevan ainakin päällisin puolin varsin hyvä henki. Sitä tarvitaan, sillä edessä on isoja haasteita ja ratkaisuja.
On myös hyvä huomata, miten valtuutetut ottavat aktiivisesti kantaa asioihin silloin, kun kokevat ne itselleen merkityksellisiksi.

Seuraavaksi valtuutetut ja myös kaikki muutkin ylöjärveläiset voisivat ottaa kantaa parhaillaan käynnissä olevaan vaihemaakuntakaavan valmisteluun. Tässä lehdessä suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen vetoaa pirkanmaalaisiin, jotta he osallistuisivat aktiivisesti vaihemaakuntakaavan tekemiseen. Kaavan päivittäjät haluavat osallistaa maakuntalaiset kantamaan vastuuta yhteisestä luonnosta ja hyvinvoinnista.