Ella Keinäselle SM-hopeaa Taitaja2022-finaalissa

Tredun Ylöjärven toimipisteen opiskelija, siivikkalalainen Ella Keinänen sijoittui SM-hopealle Porissa järjestetyssä Taitaja 2022 -finaalissa sarjassa Asiakaspalvelu ja myynti.
Ella Keinänen sijoittui SM-hopealle Taitaja2022-finaalissa. (Kuva: Tredu)

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu kilpaili nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista 21 finalistin voimin Taitaja2022-suurtapahtumassa. Pirkanmaalaisjoukkue palasi kotiin mukanaan kaksi SM-kultamitalia, neljä SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma Taitaja järjestettiin Porissa 16.–19.5.2022.

Ylöjärven Tredun Pallotien toimipisteessä opiskeleva Ella Keinänen saavutti kilpailussa hienosti hopeaa. Liiketoiminnan opintolinjalla toista vuotta opiskeleva Keinänen kertoo, että hänellä oli kolmen päivän aikana käydyssä kilpailussa viisi eri tehtävää, esimerkiksi frisbeegolfin myyntiä kuluttaja-asiakkaille, erilaisia pitchauksia sekä myyntikeskustelu yritysasiakkaan kanssa.

Keinänen selvitti tiensä finaaliin helmikuussa käydyistä semifinaaleista. Hän kertoo, että finaaliin häntä sparrasi kisahuoltajana toiminut opettaja Kirsi Raiskinmäki, jonka kanssa Keinänen harjoitteli myyntitilanteita etukäteen.

Empatiakyky on tärkeä

Myynti- ja asiakaspalvelutyössä tarvitaan hänen mukaansa erityisesti empatiakykyä.

– Mielessäni myynnissä on tärkeää, että pystyy ymmärtämään kaikkia ihmisiä ja soveltumaan siihen tilanteeseen. Varsinkin kun on erilaisia asiakkaita, niin mielestäni  tärkein kyky myyjillä on, että pystyy olemaan missä tilanteessa vain rauhallinen. Tietenkin sosiaalisia taitojakin tarvitaan, mutta mielestäni tärkeintä on ymmärtää asiakasta.

Opintojen ohessa Keinänen työskentelee HopLopissa.

– Kesällä alan tekemään siellä vuoropäällikön töitä, Keinänen kertoo.

Tredulaisilla loistavia suorituksia

Tredu kilpaili yhteensä 13 lajissa, joita olivat ajoneuvotekniikka, automaalaus, huonekalupuuseppä, kappaletavara-automaatio, mediasuunnittelu, painotekniikka, verkkosivujen tuottaminen, kiinteistönhoito, putkiasennus, koneenasennus ja kunnossapito, asiakaspalvelu ja myynti, vaatteenvalmistus sekä näytöslajina lentokonehuolto.

Tredun kilpailupäällikkö Katja Aaltonen on tyytyväinen oman joukkueen suoriutumiseen ja ammatillisen suurtapahtuman kisajärjestelyihin:

– Tredulaisilla meni tosi hienosti, aivan loistavia suorituksia ja upea joukkue. Totta kai tämä poikkeuksellinen aika tuottaa haasteita ja tuo pieniä takapakkeja esimerkiksi sairastumisen takia. Oli kuitenkin mahtava olla livekisoissa ja kohdata ihmisiä kasvotusten. Kisoissa nähtiin tredulaisilta ihan mieletöntä venymistä ja upeita suorituksia. Hyvin meni, Aaltonen iloitsee.