Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan Luovia NY:lle voitto Uskalla yrittää -finaalissa

Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan Luovia NY palkittiin parhaasta liikeideasta ja markkinointiteosta Uskalla yrittää -finaalissa Helsingissä 28.4.
Luovia NY eli Leo Salminen (vas) ja Lenni Lehtonen palkittiin parhaasta liikeideasta. (Kuva: Nuori Yrittäjyys)

Aiemmin keväällä Luovia NY pokkasi ideasarjan voiton Uusyrityskeskus Ensimetrin järjestämässä Nuorten Yritysideakilpailussa.

Luovia NY:ssä toimivat Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan Lenni Lehtonen ja Leo Salminen.

Yritys valmistaa kierrätysmuovista koruja. Korut valmistetaan sulatetusta muovista, joka prässätään ja leikataan korujen muotoon. Raaka-aineena käytetään muun muassa shampoopulloja, pullonkorkkeja ja käsidesipulloja.

– Voitto antoi buustia jatkaa tulevaisuutta kohti. Voitto ei ollut tärkein vaan se, että pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin, Lehtonen kertoo ja lisää, että voittonsa ansiosta he pääsevät myymään valmistamiaan koruja pohjoismaiden suurimpaan kauppakeskukseen Triplaan päivän ajaksi myöhemmin keväällä.

Perusteluissaan tuomaristo arvosti sitä, että Luovia auttaa ihmisiä ja luontoakin, ja tuo esiin uusia kierrätyksen ja kestävän kehityksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Paras liikeidea -palkinnon jakoi SEB.

Uskalla Yrittää -finaali

Uskalla Yrittää -finaali on Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämä valtakunnallinen kilpailu Vuosi yrittäjänä -ohjelman yrityksille.

Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa nuoret perustavat kouluissaan oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen ja harjoittelevat yrittäjyys- ja työelämätaitoja käytännönläheisellä tavalla.

Kauppakeskus Triplassa järjestettyyn finaaliin osallistui yli 150 nuorta eri puolilta Suomea. Parhaina NY-yrityksinä palkittiin Gente UF Pietarsaaresta ja Troa NY Helsingistä. Vuoden Pikkuyritys -palkinnon sai Fimovm NY Vihdistä.

Finaalissa liike-elämän ammattilaista koostuva tuomaristo seurasi, haastatteli ja arvioi nuorten yrityksiä kahden finaalipäivän ajan.