Miten bussien tulisi liikennöidä tulevaisuudessa Ylöjärven ja Tampereen välillä? Ylöjärveläisiä pyydetään vastaamaan Nyssen kyselyyn

Nyssen läntinen linjastosuunnittelu käynnistyy ja myös ylöjärveläiset voivat vaikuttaa suunnitteluun Nyssen nettikyselyssä.
Kyselyssä ylöjärveläiset pääsevät kertomaan muun muassa sen, mihin Tampereella sijaitsevaan kohteeseen Nyssen pitäisi pystyä tarjoamaan Ylöjärveltä vaihdoton yhteys. (arkistokuva)

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse on aloittanut Länsi-Tampereen ja Ylöjärven linjastosuunnittelun vuodelle 2024, jolloin käynnistyy raitiotien toisen vaiheen liikennöinti Pyynikintorin ja Lentävänniemen välillä.  Samalla myös muiden läntisten alueiden bussipalvelu tarkistetaan vastaamaan alueille määriteltyä palvelutasoa.

Myös ylöjärveläisillä on mahdollisuus päästä osallistumaan ja vaikuttamaan linjaston suunnitteluun vastaamalla Nyssen liikkumiskyselyyn. Kyselyssä kerätään suunnittelun tueksi tietoa Ylöjärven ja Länsi-Tampereen asukkaiden nykyisistä liikkumistottumuksista.

Vastaajat pääsevät kertomaan kyselyssä, miten esimerkiksi viime syksynä uudistunut Nyssen linjasto on vastannut käyttäjänsä tarpeisiin. Lisäksi kyselyssä pääsee kertomaan, mihin Tampereella sijaitsevaan kohteeseen Nyssen pitäisi pystyä tarjoamaan Ylöjärveltä vaihdoton yhteys.

Liikkumiskyselyyn pääsee vastaamaan täällä ja se on avoinna 21.3.-18.4.2022. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan viisi Nyssen lahjakorttia, arvoltaan 20 euroa.

Lue myös: Ylöjärven ja muun Länsi-Tampereen bussilinjasto muuttuu ratikan myötä – Asukkaat pääsevät vaikuttamaan suunnitteluun

Ensimmäinen luonnos kommentoitavana koko kesän

Ensimmäinen linjastoluonnos valmistuu toukokuussa, ja sitä voi kommentoida Nyssen nettisivuilla koko kesän ajan. Saadun palautteen perusteella tehdään vaihtoehtoinen suunnitelma, josta kerätään edelleen palautetta. Lisäksi suunnitelmasta pyydetään viranomaislausunnot.

Kolmas linjastoversio julkaistaan joulukuussa, ja linjasto viimeistellään tammikuussa 2023, jonka jälkeen siitä tehdään päätös Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa. Uudistettu läntinen linjasto otetaan porrastetusti käyttöön kesäkauden 2024 ja talvikauden 2024–2025 aikana.

Lue myös: Ylöjärven bussiliikenne kokee muutoksen kesällä: Siivikkalaan uusi linja, 28 siirtyy kulkemaan Vuorentaustan kautta – katso linjauudistukset