Vääntö ratikasta vasta alkamassa – tilanne on kutkuttavan jännittävä

Ville MäkinenKäsissäsi on Ylöjärven Uutisten teemalehti, jossa tällä kertaa keskitytään autoihin ja liikenteeseen. Teema on varsin ajankohtainen myös Ylöjärvellä, koska varsinkin joukkoliikenneratkaisut tulevat tänä vuonna ja seuraavina vuosina puhuttamaan puutarhakaupungissa paljon. Jo nyt kulisseissa käydään vilkasta keskustelua etenkin raitiotiestä ja keskustelu vain kiihtyy. Keskusteluun on noussut vahvasti mukaan myös lähijunaliikenne.

Kysyimme Ylöjärven kaupunginvaltuutetuilta heidän tämän hetken kantaa ratikan rakentamiseen. Näyttää siltä, että valtuustosta lievä enemmistö kannattaa raitiotien rakentamista. Mutta tilanne on kuitenkin sen verran täpärä, että vielä mielipidettään harkitsevat saattavat nousta ratkaisevaan rooliin, kun päätöksiä lopulta nuijitaan pöytään. Ja voihan toki käydä niinkin, että jonkun valtuutetun mielipide vielä muuttuu, kun kustannuksista ja kaikesta muusta rakentamiseen liittyvästä saadaan lisätietoa.

Rajalinjat valtuustossa ovat melko selvät. Kokoomus, vihreät ja vasemmistoliitto ovat vahvasti ratikan rakentamisen kannalla, kun taas perussuomalaiset, keskusta ja kristillisdemokraatit vastustavat ratikkaa. Demarit ovat enemmän kallellaan ratikan rakentamiselle, mutta muutama SDP:n valtuutettu harkitsee vielä kantaansa.

Perussuomalaiset ajaa voimakkaasti kuntalaisäänestystä ratikasta. Olisi tietysti mielenkiintoista tietää kaupunkilaisten mielipide asiaan, mutta saattaa olla, etteivät muut puolueet lämpene ajatukselle äänestyksestä. Tämäkin on asia, josta käytäneen valtuustossa vielä monta kipakkaa keskustelua.

Valtuutettujen perusteluja lukiessa huomaa, että asia on monelle valtuutetulle erittäin tärkeä. Ja vaikuttaminen varmasti jatkuu sekä valtuustossa että muilla areenoilla, sillä äänestystulos on kaikkea muuta kuin selvä. Paikallislehti seuraa tiiviisti ratikkakeskustelua ja asian etenemistä.