Kurulaisyrittäjä Anja Honkanen puhkuu intoa: Viime syksynä työvoimapulan vuoksi suljettu Vänrikki aukaisee ovensa uudelleen

Kurun keskustassa vuosikymmenien ajan sijainnut ravintola Vänrikki aukeaa huhtikuussa.
Anja Honkanen ryhtyi lounasravintola Vänrikin yrittäjäksi syksyllä 2011. Kymmenen vuotta myöhemmin hän joutui laittamaan ravintolan  ovet kiinni koronapandemian aiheuttaman työvoimapulan vuoksi. Tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa: Honkanen on löytänyt uudet työntekijät ja Vänrikki saadaan auki jälleen huhtikuussa. (arkistokuva)

Kurulaisyrittäjä Anja Honkanen on innoissaan. Viime syksynä suljetun ravintola Vänrikin ovet saadaan jälleen auki, kun uutta työvoimaa on alkanut vihdoin löytyä koronarajoitusten helpotuttua.

– Olen löytänyt hyvät työntekijät, Vänrikkiin tulee uusi kokki ja salipuolen työntekijä, Honkanen kertoo.

Vielä viime syksynä Honkanen ei tiennyt avaavansa ravintolaansa enää uudelleen. Ravintola-alan työvoimapulan vuoksi uusia työntekijöitä ei tahtonut löytyä, joten Honkaselle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin panna Vänrikin ovet säppiin.

– Mutta ajattelin, että kyllä tähän löytyy joku uusi yrittäjä, joka ravintolaa pyörittää. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt.

Lue myös: Työvoimapula näkyy Ylöjärvelläkin: Ravintolayrittäjät pulassa, Ravintola Vänrikki joutui sulkemaan

Vänrikkiä on kaivattu – luvassa uudistuksia

Kuukausien kuluessa ja kesän lähestyessä alkoi Honkasen mielessä kyteä ajatus Vänrikin uudelleen avaamisesta – eihän kesäinen Kurun keskusta olisi mitään ilman perinteikästä ravintolaa.

– Olen kuullut, että Vänrikkiä on kaivattu  ja toivetta avaamisesta on ollut.

Niinpä Honkanen kokeili hakea työntekijöitä, ja sellaiset löytyivätkin Ylöjärveltä. Tämän seurauksena Vänrikin ovet aukaistaan jälleen huhtikuun alussa.

– Olen tosi innoissani aukasemassa. Vänrikissä alkaa käydä väkeä aina vilkkaammin kesää kohti ja meillä on Kurun yrittäjien kanssa tulossa muutakin hanketta, jossa Kurua halutaan kehitttää. Vänrikin aukaisu sopii siis siihen hyvin.

Honkanen sanoo, että Vänrikki jatkaa toimintaansa tuttuun tapaan, mutta myös uudistuksia on tulossa. Ravintola aloittaa yhteistyön mutalalaisen yrityksen, erityisesti lähituottajien esilaisiin herkkutuottesiin panostavan Villa Vinon kanssa.

– Meille tulee myyntiin heidän tuotteitaan, mikä on aivan mahtava juttu. Lisäksi kaikkien tarjottaviemme sisältöihin tulee hieman muutoksia, koska olen ehtinyt opiskella tässä välissä ravintovalmentajaksi. Ravitsemus otetaan jatkossa entistä paremmin huomioon.

Lue myös: 

Vanhan Räikän lounaskahvilan jatko vaakalaudalla – Yrittäjä-äiti Johanna Koivu on lopen uupunut alan työvoimapulaan: ”Haemme jatkuvasti, mutta minkäs teet”

Yrittäjä Johanna Koivu iloitsee: lounaskahvilan toiminta Vanhassa Räikässä jatkuu