Siltatien koulun rakentaminen käynnistyy maaliskuussa – Koulunkäynti alkaa osittain ensi vuonna

Siltatien koulun rakentaminen käynnistyy viimeinkin. Lähiseudun oppilaat ja heidän vanhempansa ovat odottaneet uutta koulua hartaasti.
29.10.2021 valmistunut kuva Siltatien koulusta ja liikuntahallista: julkisivu kaakkoon. Kuten kuvasta näkee, julkisivu on värikäs. (kuva: Raami arkkitehdit/Seppo Markku)

Rakentaminen alkaa ensi kuussa, ja ensimmäisten oppilaiden on tarkoitus aloittaa koulunkäynti uudessa koulussa elokuussa 2023.

Tällöin koulussa aloittavat opintiensä alakoulun kolme ensimmäistä vuosiluokkaa, esiopetus sekä vaativan erityisen tuen oppilaat.

Koulu laajenee tästä vuosittain niin, että elokuussa 2027 koulussa opiskelevat lisäksi kaikki 1.-9.-luokkalaiset. Siltatien koulussa tulee opiskelemaan tällöin noin 700-800 oppilasta.

Lue myös:

Katso kuvat Siltatien uudesta, värikkäästä koulusta! – Koulun urakoitsija päätetään tänä keskiviikkona

Vaikka koulutyö alkaa vasta ensi vuonna, Siltatielle etsitään jo nyt rehtoria. Rehtorin on tarkoitus aloittaa työnsä 1.10.2021, joten hän ehtii työskennellä noin 10 kuukauden ajan ennen kuin koulu avaa ovensa.

Siltatien koululle aiotaan rakentaa myös mittava liikuntakenttäalue.

Alueelle tulee pesäpallokenttä, kiinteä kaukalo, monitoimi- ja leikkikenttä sekä paikoitusta. Kentälle on tarkoitus rakentaa myös muun muassa tekojää. Noin 1,8 miljoonaa euroa maksavasta hankkeesta lisää tästä.

Siltatien koulun rakentamista on aiemmin lykätty muun muassa koronatilanteen tähden.

Koulun rakentamisen piti alkaa vuonna 2021, mutta se siirrettiin tälle vuodelle, kun kaupunki vähensi investointejaan noin 16 miljoonasta eurosta noin 12 miljoonaan.

Lykkäämistä yritettiin tuolloin vastustaa kuntalaisaloitteella siinä onnistumatta.

Lue myös:

Ylöjärvi lykkää joitakin investointejaan – Siltatien koulua päästäneen rakentamaan vasta vuonna 2022