Kaupissa kisattiin viikonloppuna J Sport Hiihdot – Ryhtiläisistä voittovauhdissa oli Venla Haataja

Kaupissa kisattiin J Sport Hiihdot perinteisellä hiihtotyylillä lauantaina, ja sunnuntaina Korkeakankaalla miteltiin vapaalla hiihtotavalla. Koululiikuntaliiton mestaruuksista hiihdettiin Rantasalmella.
Venla Haataja taisteli Kaupin uusitulla kilpavitosella J Sport Hiihdoissa. (Kuva Oskari Aumo)

J Sport Hiihdoissa kierrettiin Kaupin uusittua kilpavitosta, ja kisat olivat myös SM2023 esikisat.

Ryhdin hiihtäjistä voittovauhdissa oli Venla Haataja, joka hiihti nousujohteisesti 18-vuotiaiden 10 kilometrin mittelön. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Haatajan ero toisena hiihtävään oli yksi sekunnin kymmenesosa, mutta maalissa ero Kankaanpään Urheilijoiden Jessica Junkkalaan oli jo 13,9 sekuntia. Haatajan voittoaika oli 30.37,8.

Eeli Petäjämäki kiersi 8-vuotiaiden kilometrin radan 3.47,9 minuutissa, sarjansa toiseksi vikkelimmin. Eroa voittajaan, Vammalan Seudun Voiman Eero Tuomistoon ei jäänyt kuin 4,6 sekuntia.

Venla Haataja hiihti Kaupissa nousujohteisen kisan ja voitti 18-vuotiaiden kympin. (Kuva: Oskari Aumo)

Miina Palonen oli 16-vuotiaiden sarjassa toinen, ja loppuaika perinteisen hiihtotyylin vitosella oli 16.21,0. Kisan voitti Maija Vuori Nakkilan Vireestä 15.43,3 minuutissa.

Vilja Laine puolestaan oli 10-vuotiaiden 2 kilometrin kisassa viides, ja rata taittui 6.46,2 minuutissa. Sarjan voitti Alina Luttinen Viialan Viristä tuloksella 6.20,6.

Matleena Palonen hiihti 20-vuotiaiden kympin viidenneksi tuloksella 34.03,1. Tämän sarjan voittoon hiihti Julia Junkkala Kankaantaan Kisasta 28.43,5 minuutissa.

Valkeakosken Korkeakankaalla hiihdettiin vapaalla hiihtotyylillä Nuorten SM 2023 esikisat sunnuntaina.

Eeli Petäjämäki otti voiton 8-vuotiaiden kilometrin kisassa. Rata taittui 4.59,1 minuutissa ja toiseksi tullut jäi täpärästi 0,7 sekuntia.

Miina Palonen hiihti 16-vuotiaiden 5 kilometrillä toiseksi 19.16,0 minuutissa. Sarjan voitti Eveliina Hakala Hämeenlinnan Hiihtoseurasta ajalla 16.45,1.

Matleena Palonen oli 20-vuotiaiden 5 kilometrillä seitsemäs 19.23,1 minuutissa. Kisan voitti Jullia Junkkala Kankaantaan Kisasta tuloksella 15.48,5.

Koululiikuntaliiton kisoissa ikuistettiin suuren maailman tyyliin hiihtäjien nimikirjoitukset. (Kuva: Suvi Hiitelä)

Rantasalmella koulujenväliset kilpailut

Viikonloppuna hiihdettiin Rantasalmella KLL:n mestaruuskisat, jossa hiihtäjät edustivat seurojensa sijaan opinahjojaan. Lauantaina ratkottiin perinteisen paremmuus; sunnuntaina selvisi vapaan hiihtotavan mestarit.

Kauraslammen koulua edustava Oskari Hankaniemi oli 12-vuotiaiden 3 kilometrillä 19:s perinteisen kisassa tuloksella 11.07,7 ja 14:s vapaalla hiihtotavalla 9.13,9. Molemmat kisat voitti Eemeli Suutari Keltinmäen koulusta Jyväskylästä tuloksilla 9.43,4 ja 18.13,8.

Myös muut Ryhdistä tutut hiihtäjät edustivat hienosti koulujaan. Kymmenen kärkeen hiihtivät perinteisen 3 kilometrillä Vilma Pyhtilä 12-vuotiaiden 8:ntena 11.02,8 sekä Reea Hiitelä 13-vuotiaiden 10:ntenä 10.07,5 ja Tilta-Maria Liuksiala 14-vuotiaiden vapaan kisassa, jossa sijoittui 7:nneksi 8.54,3 minuutin hiihdollaan.

Jaakko Leinonen oli 14-vuotiaiden 4 kilometrillä 20:s ajalla 12.30,2 ja Helmi Koskela 15-vuotiaiden samalla radalla 35:s tuloksella 13.29,8.

Olympialaisten loputtua tällä viikolla voi jännittää Ryhdin Torvisen ja Tossavaisen suorituksia nuorten MM-kisoissa Lygnassa.

Reea Hiitelä Rantasalmen KLL-maskotin kanssa palkintojenjaon jälkeen. Hiitelä oli pertsalla 10. ja vapaalla 15. (Kuva: Suvi Hiitelä)