Ylöjärveläislapset saivat heijastinliivilahjoituksen: ”Haluamme muistuttaa tielläliikkujia jalankulkijoiden huomioinnista liikenteessä sekä lisätä turvallisuutta arjessa konkreettisin tavoin”

LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti tänä syksynä 3 500 heijastinliivejä päiväkodeille, kouluille ja yhdistyksille.

 

Sääolot, valaistus ja vaatetus vaikuttavat merkittävästi autoilijoiden havainnointikykyyn. Vuoden pimeimmän vuosikolmanneksen aikana loka-tammikuussa tapahtuu puolet jalankulkijoiden kaikista henkilövahingoista. Erityisesti suojateillä tapahtuvat henkilövahingot keskittyivät näille kuukausille.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat arvioivat, että heijastin olisi mahdollisesti pelastanut kuolemalta kolme heijastinta käyttämätöntä, pimeällä onnettomuuteen joutunutta jalankulkijaa. Nyt kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota omaan ulkovaatetukseen ja käyttää pimeällä heijastavia vaatteita, liivejä, valjaita tai heijastamia.

Suojatieonnettomuuksissa korostuvat myös liian suuret tilannenopeudet ja puutteellinen havainnointi kännykän käytön vuoksi. Viime vuosien merkittävin ilmiö liikenneturvallisuuden kannalta on puhelimen käyttö ajon aikana viestittelyyn tai sosiaalisen median selaamiseen. Myös kevyenliikenteen käyttäjien huomio on liian usein puhelimessa, jopa suojatietä ylittäessä.

LähiTapiola Pirkanmaa lahjoittaa vuosittain tuhansia heijastinliivejä ja heijastimia edistääkseen pirkanmaalaisten turvallisuutta liikenteessä. Tänä vuonna heijastiniivejä jaettiin yhteensä 3 500 kappaletta, Ylöjärvellä heijastiniivejä saivat Vuorentaustan koulu, Koulukallion päiväkoti/Variksenmarjojen esiopetusryhmä, Ylöjärven Yhtenäiskoulu, Antaverkka-Petäjän Kyläyhdistys ry, Mutalan ala-aste, Viljakkalan yhtenäiskoulu ja Päiväkoti Touhula Satuvekara.

– Haluamme muistuttaa tielläliikkujia jalankulkijoiden huomioinnista liikenteessä sekä lisätä turvallisuutta arjessa konkreettisin tavoin. Olemme kuluneen kuuden vuoden aikana lahjoittaneet lähes 15 000 turkoosia heijastinliiviä ja lahjoitettujen heijastinten määrä on sitäkin suurempi. Noin seitsemänkymmentä päiväkotia, koulua, yhdistystä ja urheiluporukkaa saivat tänä syksynä heijastinliivejä,  LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuuspäällikkö Taina Hiltunen kertoo.