Yrityspalvelun toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki: ”Saimme kehitystyöryhmältä selkeän tehtävän”

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki ei osannut ennakkoon valmistautua käänteeseen, jonka yritysvaikutusten arviointiryhmän nimeäminen kohtasi viime maanantai-iltaisessa kaupunginhallituksessa. Hän sanoo ahkeroineensa kaupunginjohtaja Pauli Piiparisen kanssa ehdotuksen, jossa on kaupunginhallituksen oman valmistelevan elimen eli kehittämistoimikunnan antamat ohjeet. Yrvan lakkauttaminen on saanut ylöjärveläiset yrittäjät liikkeelle ja kertomaan päätöksestä suivaantuneet mielipiteensä Isolähteenmäelle.
Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki teki työtä käskettyä ja kantoi kortensa kekoon yritysvaikutusten arviointiryhmän kokoamiseksi. (Kuva: Rami Marjamäki)
Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki teki työtä käskettyä, ja hän kantoi kortensa kekoon yritysvaikutusten arviointiryhmän kokoamiseksi. (Kuva: Rami Marjamäki)

– Lähtökohtaisesti olemme keskustelleet kaupungin organisaatiossa yritysvaikutusten arvioinnin toteutuksesta ja kehittämisestä hyvin pitkään. Tarkempi keskustelu käytiin lopulta kaupungin kehittämistoimikunnassa 27. syyskuuta. Silloin kuultiin myös asiantuntijakommentit aiheesta. Kehittämistoimikunnalta saatiin selkeä ohjeistus, jonka mukaan asia valmisteltiin kaupunginjohtajan ja elinkeinoyhtiön toimesta kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Se päättävänä toimielimenä teki päätöksen asiasta kaupungin osalta, Timo Isolähteenmäki kuvailee tapahtumien kulkua.

Isolähteenmäki teroittaa, että esimerkiksi Suomen Yrittäjät on pitkään nostanut yritysvaikutusten arviointia ja sen merkitystä esiin.

– On tarkoituksenmukaista toteuttaa yritysvaikutusten arviointia osana päätöksenteon valmistelua, jotta yritysten tarpeet ja näkökulmat tulisivat jo päätöksenteon valmistelussa huomioiduksi, oli kyseessä sitten kaavahanke tai esimerkiksi kilpailutus, Isolähteenmäki muistuttaa.

Isolähteenmäki sanoo, että Ylöjärven Yrityspalvelun yhteistyö paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa on hyvin tiivistä ja mutkatonta.

– Yritysvaikutusten arvioinnin kehittämisen osalta asiasta on keskusteltu myös heidän kanssaan. Yrityspalvelu käy osaltaan säännöllistä vuoropuhelua yrittäjien ja yrittäjäyhdistysten kanssa.  Välitämme saamiamme terveisiä kaupungin suuntaan. Yritysvaikutusten arviointiryhmä on ollut yksi foorumi, jossa yrittäjäyhdistykset ovat voineet tuoda näkemyksiään suoraan kaupunginjohdolle, Isolähteenmäki toteaa.

Lue myös: Mika Kotiranta torppasi yritysvaikutusten arviointiryhmän: ”Kahvi- ja kampaviinerikerhon anti oli lähes nolla”