Yli 70 hengen prätkäväki laski seppeleen sankarihaudoille Ylöjärvellä

Yli 70 motoristia oli mukana pyöräletkassa, joka päristeli Ylöjärven kirkon parkkipaikalle viime sunnuntaina iltapäivällä. Mukana oli runsaasti sekä erilaisten MC-klubien jäseniä että kerhoihin kuulumattomia motoristeja.
Viime sunnuntaina motoristijoukko asteli laskemaan seppeleen sankarihaudalle, jossa oli Ylöjärven reservinaliupseerien kunniavartio.(Kuva: Kari Saarinen)

Kyse oli Bikers For Veterans ry:n  (BFV) vuosittaisesta kunnianosoituksesta isänmaamme puolesta kaatuneille. Motoristijoukko asteli laskemaan seppeleen sankarihaudalle, jossa oli Ylöjärven reservinaliupseerien kunniavartio.

Jo 17 vuoden ajan yhdistys on tehnyt hyväntekeväisyyttä myymällä talkoilla niin sanottuja Kiitos!-paitoja. Myynnin tuotto on mennyt lyhentämättömänä sotaveteraanijärjestöille ympäri Suomen. Kaikkiaan rahaa on kertynyt tähän tarkoitukseen jo noin puoli miljoonaa euroa.

BFV:n puheenjohtajana toimiva ylöjärveläinen Tero Lilja totesi sankarihaudalla pitämässään puheessa, että hyväntekeväisyyttä jatketaan yhä, vaikka sotiemme veteraaneja on elossa enää vain joitakin tuhansia. Esimerkiksi viime vuonna yhdistys luovutti pirkanmaalaisille veteraaneille 5 000 euron lahjoituksen, joka käytettiin muun muassa veteraanien fysioterapiapalveluihin sekä elintarvikekasseihin.

– Prätkäväki haluaa osoittaa kunnioitustaan niille ihmisille, joiden ansiosta nytkin saamme ajaa vapaan Suomen maanteitä, Lilja sanoi.

Ylöjärvelle tultiin kaksipyöräisellä Turun läheltä asti. (Kuva: Kari Saarinen)

Korona esti runsaan vuoden ajan sellaisten moottoripyörä- ja autotapahtumien järjestämisen, joissa Kiitos!-paitoja on yleensä myyty. Niinpä tänä kesänä lahjoitustilaisuuden sijaan järjestettiin vain seppeleenlasku, tällä kertaa Ylöjärvellä.

Mukana oli pitkämatkalaisiakin. Esimerkiksi Turun läheltä Marttilasta kaksipyöräisellään saapunut Hilkka Jalovaara, joka mainitsi nähneensä sosiaalisessa mediassa kutsun letka-ajoon ja päättäneensä samantien osallistua. Alkumatkan Jalovaara oli ajanut sateessa, mutta Pirkanmaalla piteli tapahtuma-aikaan poutaa, eikä innokas seitsemänkymppinen motoristi aikonutkaan vielä lopettaa ajokauttaan.

Kari Saarinen

Seppeleenlaskussa oli mukana yli 70 motoristia. (Kuva: L. Rantanen)