Ylöjärvi Unitedin nousuhaave kaatui Pispalaan – Aiemmat tasapelit harmittivat

Ylöjärvi United FC:n toive noususta jalkapalloilu viitosdivisioonaan karahti karille kuutosen viimeisen kierroksen 1–3 (1–2) –
kotitappioon Pispalan Ponnistus -79:lle.

Erinomaisen kauden pelanneelle Unitedille olisi riittänyt nousuun tasapeli, mutta urakka vaikeutui heti PiPo-ottelun ensimmäisellä minuutilla vieraiden Roope Torpan maaliin. Tomas Gullsten tasoitti 16. minuutilla, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin Aaro Silvo vei tamperelaiset taas johtoon.

Unitedin tasoitusyritykset eivät tuottaneet tulosta, ja lopullisen niitin laukoi 89. minuutilla Ossi Sirkka. Näin PiPo ohitti Unitedin sarjataulukossa pisteen turvin oltuaan ylemmässä jatkosarjassa ratkaisevasti terävämpi. Lohkon kakkossija oli kuitenkin erinomainen saavutus nousijajoukkue Unitedilta, jolle sarjan ainut tappio osui mahdollisimman ikävään kohtaan.

– Nousu kaatui aiempiin tasapeleihin otteluissa, jotka olisi pitänyt voittaa, Unitedin valmentaja Mika Auvinen harmitteli.

Yksi sellaisista peleistä oli viimeistä edellisen kierroksen 1–1-tasapeli Oriveden Tuiskun vieraana, samoin 2–2 päättynyt Unitedin kotipeli runkosarjassa samaista Tuiskua vastaan. United sai pelata siinä tunnin miesylivoimalla, mutta päästi lopputaulukossa neljänneksi tulleen Tuiskun tasoittamaan kahdesti.

Joukkueen paras maalintekijä oli 13 ottelussa 8 kertaa osunut Aleksi Anttila. Arttu Haataja ja Mikael Lamminen onnistuivat kuudesti maalinteossa, vaikka kumpikin pelasi vain seitsemän ottelua.