Tervetuloa leirikesä: Lempiäniemen leirikeskuksella on uusi upea ilme – katso kuvagalleria

Lempiäniemen leirikeskus on valmis vastaanottamaan kesän leiriläiset ja vierailijat. Vuonna 2019 alkanut mittava rakennustyö alkaa olla piha-aluetta myöden valmis.
Lempiäniemen leirikeskus on valmis vastaanottamaan kesän leiriläiset ja vierailijat.

Noin kolmen miljoonan euron budjetti piti sisällään uuden, reilun 600-neliöisen ruokala- ja majoitusrakennuksen rakentamisen sekä muiden tilojen kasvojen kohotuksen. Uusi rakennus on toteutettu kestävän kehityksen periaatteella luontoa kunnioittaen.

Rakennus lämpiää maalämmöllä ja hirsirakenteisen päärakennuksen katolle on asennettu aurinkopaneeleja tuottamaan sähköä.

Uusi ruokala- ja majoitusrakennus on rakennettu luontoarvoja ja kestävää kehitystä kunnioittaen. Sieltä löytyvät valmistuskeittiö, ruokasali, luokkatila, oleskelutilaa, majoitustilaa sekä suihkut ja vessat.

Talousjohtaja Taina Tuohimaa kertoo, että luonnon monimuotoisuutta tuetaan muun muassa jättämällä pihan reuna-alueita mahdollisimman paljon kedoksi, säästämällä pajukkoja sekä tuomalla puihin linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja. Alueella vaalitaan myös olemassa olevia metsäisiä alueita, jotka sopivat leikkeihin. Lisäksi käytössä on puutarhakomposteja.

Viitisen vuotta isosena toiminut Else Anttonen, 19, on tyytyväinen leirikeskuksen uusiin tiloihin ja päärakennuksen puumateriaaleihin, jotka sopivat ympäröivään metsäiseen maisemaan. Lempiäniemen leirikeskus on Anttoselle tuttu paikka, sillä hän on käynyt siellä erilaisilla leireillä jo kuusivuotiaasta asti.

– Onhan uusi päärakennus ihan huikean näköinen. Ehkä aluksi oli hieman haikea fiilis siitä, että vanha puretaan, hän sanoo.