Muistokirjoitus: Pentti Aleksi Nieminen 29.4.1936–24.4.2021

Pentti Nieminen

Pentti Nieminen kuoli pitkäaikaisen sairauden murtamana. Pentti syntyi Vesilahdella ja muutti sieltä Tampereen kautta Ylöjärvelle vuonna 1962. Hämeenkyrössä vietettyjen 21 vuoden jälkeen Pentti ja Raili palasivat viime vuonna takaisin Ylöjärvelle.

Työhistoria painottuu ansiokkaaseen uraan autokauppiaana. Urheiluharrastukset ja yhteiskunnallinen osallistuminen täyttivät kaiken vapaa-ajan. Kuntapolitiikassa Pentti vaikutti terveyslautakunnan puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. Ylöjärven Ryhdin puheenjohtajana hän toimi 1980-luvulla kahdeksan vuoden ajan. Seuran kunniapuheenjohtajan nuija Pentille luovutettiin vuonna 2001.

Myös talkootyön tekeminen oli Niemiselle tärkeää. Räikän kentällä järjestetyissä juhannuskilpailuissa hän oli vakiokalustoa toimitsijana ja kisojen kuuluttajana. Aktiivinen ja väsymätön puurtaja huolehti omien lasten ja muiden ryhtiläisten kuskaamisesta kisoihin ympäri Suomea. Seuran joulujuhlissa hänelle lankesi joulupukin rooli.

Oman seuratyön lisäksi Pentti Nieminen oli erittäin tarmokas TUL: n Tampereen piirin toiminnassa vielä eläkeläisvuosinaankin. Pentti oli eräs pitkäaikaisimpia piirihallituksen jäseniä (1987–2006). Piirin veteraanien toimintaryhmän puheenjohtajana hän toimi 15 vuotta, piirivaltuuston varapuheenjohtajana vuosina 2007–2009 ja liittokokousedustajana kahdesti, 2007 ja 2010. TUL:n kultaisen ansiomerkin hän sai vuonna 1997.

Pentin oma harrastus oli hiihtäminen. Pirkan hiihtoonkin hän osallistui kolme kertaa. Mieliharrastus vei joka talvi Lapin tuntureille perheen ja isommankin porukan kanssa. Myös kesän automatkat suuntautuivat pohjoiseen ja muualle Suomeen. Oma kesämökki Aurejärven rannalla oli kuitenkin tärkein rentoutumispaikka.

Pentti Nieminen paneutui työhönsä ja harrastuksiinsa valtavalla innolla ja niihin liittyvät ihmiset olivat lähellä hänen elämäänsä, mutta tärkein hänelle oli oma koti ja perhe. Hän iloitsi ja seurasi lastenlastensa elämää aina neljänteen polveen asti. Aikaa ja huolenpitoa riitti heille kaikille. Yhteiskunnan asioiden seuraaminen jatkui elämän loppuun asti.

Penttiä kaipaamaan jäivät omat tyttäret perheineen sekä pitkäaikainen elämänkumppani Raili Kotakorpi ja hänen lapsensa perheineen.
Urheilutovereiden joukko muistaa Pentin puheliaana ja iloisena ihmisenä, joka aina jaksoi kannustaa muita.

LEENA MANKKINEN
Ylöjärven Ryhdin johtokunnan jäsen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?