Kaavoitus on käynnissä: Uudelle Teivo 3 -yritysalueelle nousee prime-luokan yritystontteja – ”Nämä korkeatasoiset paikat ovat jo nyt valtaisan mielenkiinnon kohteina”

Koronavuonna 2020 Ylöjärvi myi ja luovutti huikeat kymmenen yritystonttia. Pandemia ei suitsinut uusien yrityksien perustamistahtiakaan, sillä Ylöjärvelle syntyi viime vuonnakin peräti 206 uutta yritystä. Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki tietää, että todellinen buumi käynnistyy, kun hän pääsee myymään Teivo III -yritysalueen prime-luokan yritystontteja. Elinkeinoyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Kotiranta (kok.) muistuttaa, että kansan suussa Mäkkylän peltoina kutsuttavalle alueelle alkaa nousta huippukiinnostava asuinalue, joka tukee voimakkaasti ratikkahanketta.
Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki (oik.) myy vuosittain kymmenkunta yritystonttia ja pitää yllä laajaa yhteistyöverkostoa. Kunnallisen elinkeinoyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Kotiranta vakuuttaa, että kasvukaupunki turvaa voimavarat niin asumisen kuin elinkeinoelämän kehittämiseksi. Teivo III merkitsee isoa piristysruisketta ennestäänkin elinvoimaiselle 33 3000 asukkaan ja 2 200 yrityksen kaupungille. Kaksikko seuraa tarkasti, mitä eri yritysalueilla tapahtuu. (Kuva: Rami Marjamäki)

Ylöjärven kaupungin uutukainen elinkeino-ohjelma 2021-2026 on vahva tahtotilan ilmaus suunnasta ja tavoitteista, joita elinkeinoelämän jättiläiseksi kutsuttava ja yritysmyönteisyydestään tunnettu kasvukaupunki alkaa määrätietoisesti toteuttaa.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki ja kunnallisen elinkeinoyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Kotiranta tietävät, että vetovoimaisella kaupungilla on käsissään monta valttia, joiden turvin se sampoaa kasvua niin yrittämisen kuin asumisen mallipaikkakuntana.

Timo Isolähteenmäki korostaa, että Ylöjärven Yrityspalvelu Oy on aktiivinen ja vastuunsa kantava kumppani niin jo kaupungissa toimiville kuin sinne tulevillekin yrittäjille. Hän nostaa esille poikkeuksellisen koronavuoden 2020, jolloin elinkeinoyhtiö valjasti voimavaransa käden käänteessä auttaakseen muiden muassa yksinyrittäjiä koronatukiasiassa. Näitä asiakkaita oli 350.

Mika Kotiranta muistuttaa, että Ylöjärven kaupungin visiona on olla rohkea edelläkävijä. Kaupungilla on elinvoima-, sivistys- ja hyvinvointi- sekä yhteistyö- ja demokratiarooli.

– Näistä elinvoimarooli viitoittaa vahvimmin ylöjärveläistä elinkeinopolitiikkaa, Kotiranta teroittaa.

Timo Isolähteenmäen mukaan elinkeinopolitiikan keskiössä ovat erityisesti pk- ja perheyritykset.

– Ylöjärven keskeisenä vahvuutena ovat sijoittajat, jotka ovat rakentaneet ja rakentavat edelleen paikkakunnalle moderneja toimitiloja. Hyvin moni näihin tiloihin asettunut yrittäjä on kasvattanut yritystoimintansa uusiin mittoihin ja ostanut itselleen oman tontin ja rakennuttanut sille toimitilat. Tämä malli ja kehityspolku on tuonut meille monta kasvuyritystä, elinkeinopomo kiittelee.

Ylöjärvellä on runsaat 2 500 aktiivista yritystä. Kotiranta nostaa paikkakunnan suureksi menestys- ja vetovoimatekijäksi yrittäjien ja yrityksien tiiviin verkostoitumisen. Vuoropuhelu ja yhteistyö satavat jokaisen toimijan laariin.

Ylöjärven asukkaista on yrittäjiä 15,7 prosenttia, mikä on tuntuvasti enemmän kuin koko maan keskiarvo 10,0 prosenttia.

Lue myös: Pääkirjoitus: Tiivistyminen kohti Tamperetta – Tavoitteet ovat komeat

”Uutta ja kiinnostavaa koko ajan kehiin”

Timo Isolähteenmäki ja Mika Kotiranta tuntevat kasvu- ja pitovoimastaan tunnetun Ylöjärven menestysreseptin.

Kaksikko sanoo, että kaupungilla ja kehitysyhtiöllä on jatkuvasti heitettävänään jotakin uutta ja poikkeuksellisen kiinnostavaa kehiin.

– Esimerkiksi meidän yritysalueemme ovat valtakunnallisestikin ainutlaatuisia. Teivo II:lla ei ole enää yhtään vapaata tonttia, sillä ne menivät heti kuumille kiville, miehet iloitsevat.

Isolähteenmäen kädet syyhyävät päästä markkinoimaan ja myymään prime-luokan 5-7 yritystonttia tulevalta Teivo III -yritysalueelta.

– Kohteen kaavoitus on käynnissä. Markkinointi alkaa viimeistään ensi vuonna ja kaupoille päästään parin vuoden sisällä. Nämä korkeatasoiset paikat ovat jo nyt valtaisan mielenkiinnon kohteina, hän toteaa.

Teivo III on vajaan yhdeksän hehtaarin suuruinen yritysalue.

Mika Kotiranta sanoo, että Ylöjärvi paiskii uutterasti töitä myös asumisen saralla. Hän odottaa kuin kuuta nousevaa Teivon alueen asuntorakentamisen vauhtiin pääsyä.

Ylöjärven top-listalla on vahvasti Teivon ravialueen kehittäminen ja jalostaminen. Kotirannan mukaan Teivon seudun askelmerkit kirkastuvat vielä tämän vuoden puolella.

– Tapahtumakeskus ja tiivistyvä asuminen iskevät hyvin kättä toisilleen, hän sanoo.

Hyviä uutisia monelta rintamalta

Tämä vuosi on alkanut lennokkaasti yritystonttimarkkinoilla. Timo Isolähteenmäki sanoo, että ensimmäisellä vuosineljänneksellä on solmittu kaupat jo neljästä tontista, yhteensä kuudesta hehtaarista.

Isolähteenmäki kertoo, että Kolmenkulma on vastaus monen kysyjän ja tulijan tarpeisiin. Siltatien yritysalue on vetovoimainen ja laajeneva.

– Elinkeinoelämän ja yritysmaailman kannalta on arvokasta, että kasvun ja kehityksen reippaita askelia otetaan kaupunkimme eri puolilla ja eri toimialoilla, hän painottaa.

Mika Kotiranta paaluttaa, että hankkeet tukevat toinen toistaan.

– Ratikka nivoutuu niin asumiseen kuin yrittämiseen. Paikkakunta tulee kiinteämmäksi osaksi kaupunkiseutua ja vahvaa työssäkäyntialuetta, hän tarkentaa.

Isolähteenmäki odottaa uusia uutisia myös kaupan alalta. Hänen mukaansa Ylöjärvi voimistaa asemaansa kaupan monipuolisena keskuksena, kun Pirkanmaan Osuuskauppa toteuttaa Prisma-hankkeensa.

– Kaupan pärjäämisestä viestii myös Hurrikaani Oy:n juuri valmiiksi saama 1 500 neliön myymälälaajennus, hän lisää.

Isolähteenmäki ja Kotiranta pitävät ajankohtaisena Koulutuskeskus Valon merkittävää toimitilalaajennusta.

– Ylöjärvellä toimivat yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa. Yrittäjyyslukiomme harppoo edistyksellisin ja tuloksellisin askelin eteenpäin, he kehuvat.

– Tartumme osaamisen ja innovaatiokyvykkyyden vahvistamiseen. Tavoitteinamme ovat yritysten kirittäminen, yrittäjyyskasvatuksen vahvistaminen sekä osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen, miehet konkretisoivat.

Isolähteenmäen ja Kotirannan mukaan Ylöjärvi on aktivoitumassa myös matkailualalla.