Soppeenmäen asukkaiden pitää saada tarkemmin tietoa, mitä on tapahtumassa

Ylöjärven perusturvan tiloissa kaupungintalon naapurissa on vakavia sisäilmaongelmia. Siksi on välttämätöntä löytää mahdollisimman nopeasti työntekijöille väistötila. Ylöjärven kaupunki on vuokraamassa siirtokelpoisen toimistorakennuksen, joka vaatii noin 14 x 40 metrin pohja-alueen.  Rakennuksen sijoituspaikaksi on valittu Seijantien peli- ja leikkikenttä. Asia on edennyt kuulemisvaiheeseen.

Tonttinaapureille on ilmoitettu, että vireillä on rakennuslupahakemus seuraavalle toimenpiteelle: ”Rakennetaan kaavalliselle puistoalueelle määräaikainen, siirtokelpoinen 342 m2 väistötila, terveyskeskuksen perusturvatilojen saneerauksen ajaksi. Tilojen käyttöaika maksimissaan viisi vuotta.”

Ilmoituksessa ei ole mainintaa, että sijoituspaikka on Seijantien peli- ja leikkikenttä. Asemapiirroksen mukaan rakennus sijoitetaan kävelytien puoleiseen reunaan. Rakennus alkaa hiekkalaatikon vierestä ja se peittää keinualueen ja lähes puolet pelikentästä. Jatkossa pulkkamäki päättyy rakennuksen seinään.

Koska peli- ja leikkikenttä on yli 20 kerrostalon, rivitalon ja noin 10 omakoti- ja paritalon lasten käytössä, haluan kertoa asiasta täsmällisemmin. Ainakin Soppeenmäen asukkaiden pitää saada tarkemmin tietoa, mitä on tapahtumassa.

Katso tästä asemapiirros väistötilan sijoimittamisesta.

Jussi Kytömäki
kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (vihr.)

Lue asiaan liittyviä muita mielipiteitä tästä:

Lasten fyysistä aktiivisuutta lisäämällä kunta voi tehdä säästöä – Eihän hävitetä yhtään leikkialuetta, kun ei ole aivan pakko?

Vastine: Haluaako Jussi Kytömäki rajatonta taloudenpitoa ja hidastaa lastensuojelun muuttoa terveisiin työtiloihin?

Vastaus sivistysjohtajalle ja perussuomalaisille ryhmäkoosta sekä siirtorakennuksen sijoittamisesta leikkikentälle

Lapsivaikutukset on arvioitava Soppeenmäessä