Poliisi jakeli tehovalvonnassaan huomautuksia muun muassa kävelytiellä pyöräileville

Suojattomien tienkäyttäjien turvallisuuden parantamiseksi järjestettynä valvontapäivänä annettiin lukuisia sanktioita eri tienkäyttäjille.

Poliisin tehovalvonnassa puututtiin kaikkeen sellaiseen liikennekäyttäytymiseen, joka vaaransi lähinnä jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien turvallisuutta. (arkistokuva)

Poliisin 8.4. järjestämässä tehovalvonnassa annettiin huomautuksia ja liikennevirhemaksuja muun muassa jalkakäytävällä ajeleville polkupyöräilijöille sekä kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajille. Koko valvonnan tavoitteena oli parantaa suojattomien tienkäyttäjien turvallisuutta.

Valvonnassa puututtiin kaikkeen sellaiseen liikennekäyttäytymiseen, joka vaaransi lähinnä jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien turvallisuutta.

– Valitettavasti liikennekäyttäytyminen ja sääntöjen noudattaminen ei ollut kaikkialla toivottua ja poliisi joutui päivän aikana puuttumaan kaikkien tienkäyttäjäryhmien toimintaan. Eniten puututtavaa löytyi jalkakäytävillä, joilla oli sinne kuulumattomia tienkäyttäjiä, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Tiesitkö tämän säännön jalkakäytävällä pyöräilystä?

Poliisi haluaa muistuttaa siitä, että vain alle 12-vuotias saa ajaa polkupyörää jalkakäytävällä, jollei siitä aiheudu huomattavaa haittaa jalankululle. Lisäksi sellaista itsestään tasapainottuvaa kevyttä sähköajoneuvoa, joka pysyy tasapainossa myös silloin, kun ajoneuvo ei liiku tai siinä ei ole kuljettajaa, saa kuljettaa myös jalkakäytävällä. Tällöin kuljettajan on annettava jalankulkijalle esteetön kulku.

Poliisi joutui päivän aikana puuttumaan pyöräteille, jalkakäytäville tai liian lähelle suojateitä pysäköityjen ja pysähtyneiden autojen toimintaan antamalla näistä rikkeistä 12 pysäköintivirhemaksua. Väistämisvelvollisuuksien laiminlyönneistä suojateillä ja pyöräteiden jatkeilla annettiin yhteensä 31 huomautusta ja sakkoa.

Polkupyöräilijöille annettiin yhteensä lähes 450 huomautusta tai liikennevirhemaksua, joista valtaosa johtui jalkakäytävällä ajamisesta. Kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajille annettiin lähes 90 sanktiota pääasiassa jalkakäytävällä ajamisesta. Jalankulkijat syyllistyivät noin 150 kertaa päin punaista valoa kävelemiseen sanktion arvoisesti.

Poliisi jatkaa suojattomien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden edistämistä järjestämällä suojatiesäännön valvontapäivän keskiviikkona 14.4.2021.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?