Uutuus: Mielikioski tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua mielenterveyden tueksi

Ylöjärven kaupunki on avannut terveyskeskukseen Mielikioskin, matalan kynnyksen tukipisteen, jossa voi keskustella luottamuksellisesti mielenterveydestä tai esimerkiksi päihteiden käytöstä, tiedottaa kaupunki.

Mielikioski tarjoaa matalalla kynnyksellä luottamuksellista keskusteluapua mielenterveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Kioskilla työskentelevät psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen. Kioskin tilat terveyskeskuksessa avataan heti, kun koronatilanne sallii. Siihen asti kioski palvelee etänä. (Kuva: Tiina Helminen)

Mielikioskilla työskentelee kaksi ammattilaista, psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen.

Heihin saa yhteyden puhelimella, sähköpostilla tai chatin kautta. Nykyiset koronarajoitukset eivät mahdollista fyysisiä tapaamisia kioskin tiloissa, mutta myös ne ovat tulevaisuudessa olennainen osa kioskin toimintaa.

– Terveyskeskuksen kahvilapäädyn aulassa on kaksi palaveritilaa, jotka avaamme heti, kun koronatilanne sallii. Tällöin kioskille voi poiketa ilman ajanvarausta aukioloaikojen puitteissa, Mervi Heiskanen ja Anne Salminen kertovat tulevista suunnitelmista.

Mielikioskiin voi ottaa yhteyttä, jos on esimerkiksi elämäntilanteeseen, mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyviä huolia tai on huolissaan läheisen tilanteesta.

Mielikioski tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa sekä ohjausta ja tukea muiden palveluiden käytössä. Kioskilla voi keskustella myös mielen hyvinvoinnista ja omien voimavarojen vahvistamisesta. Kioski palvelee 18 vuotta täyttäneitä ylöjärveläisiä, ja palvelu on maksutonta.

Mielikioskin kautta halutaan tarjota myös vertaistukea ja tarkoituksena on tehdä yhteistyötä järjestöjen kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry ja Mielen ry sekä ITUA- ja Mukana-hankkeet.

Osa Poimi-hanketta

Mielikioski on osa Ylöjärven Poimi-hanketta (2020-2022). Poimi on yksi kansallisen mielenterveysstrategian 2020-2030 tavoitteita toteuttava, sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tukema hanke.

Poimi-hankkeessa panostetaan ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen, mikä vastaa myös Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman sisältöä sekä Ylöjärven kaupungin laajan hyvinvointikertomuksen painotuksia.

Näin otat yhteyttä Mielikioskiin:

Päivystyspuhelin: 041 730 9804 ma klo 12-18, ti-pe klo 9-15

Sähköposti: mielikioski@ylojarvi.fi (Älä lähetä sähköpostilla luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveys- tai henkilötietoja.)

Chat: www.ylojarvi.fi/mielikioski (Chat-ikkuna ponnahtaa näkyviin sivulla, kun työntekijä on linjoilla vastaamassa.)

Koronatilanteen parantuessa myös tapaamiset ovat mahdollisia, mutta tästä tiedotetaan erikseen.

Mielikioski toimii Ylöjärven terveyskeskuksen tiloissa (Mikkolantie 10).

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?