Miltä kuulostaisi kesäteatteri Kuuselassa? Vapaa-aikalautakunnan mukaan Kuuselan rannan kehittämisen yhteydessä tulisi pohtia kesäteatterilavan rakentamista

Kiinteän kesäteatterilavan saamisesta Ylöjärvelle jätettiin valtuustoaloite viime vuoden lopussa. Vapaa-aika lautakunta ehdottaa, että Kuuselan rantaa mietittäisiin yhtenä potentiaalisena paikkana teatterilavan rakentamiselle.
Kaupunki haluaa kehittää Kuuselaa, ja on etsinyt sinne uutta innostunutta yrittäjää kahvila-ravintolatoiminnan pyörittämiseen. Grillikioski ja kesäkahvila Rantapiika purettiin Kuuselasta viime vuoden syksyllä. (Arkistokuva: Jukka Peltonen)

Vihreiden valtuustoryhmä jätti viime marraskuussa valtuustoaloitteen kiinteän esiintymislavan tai kesäteatterin saamisesta Ylöjärvelle. Aloitteen mukaan kiinteä esiintymislava ja sen katsomo voitaisiin rakentaa esimerkiksi Räikälle, Julkujärvelle tai Saurion pihapiiriin.

– Kuntakeskusta on parhaimmillaan elävä ja kulttuurintäyteinen. Ylöjärveltä puuttuu kuitenkin kiinteä ulkoilmalava ja kesäteatteri. Monessa pienemmässäkin kunnassa on kiinteitä esiintymislavoja ja katsomoita, jotka soveltuvat monenlaiseen taiteen ja viihteen esittämiseen. Uusi esiintymislava tai kesäteatteri vaatisi myös katsomorakenteen, ja muuta infraa kuten pysäköintialueet ja ravitsemuspalveluja, aloitteessa perusteltiin.

Nyt myös vapaa-aikalautakunta on ottanut kantaa aloitteeseen. Vapaa-aikajohtaja Minna Vallin sanoo lausunnossaan, että potentiaalinen paikka kiinteälle kesäteatterille voisi olla aiemmista ehdotuksista poiketen Kuuselan ranta, jonka palveluja ja toimintoja kaupunki on kehittää.

– Kaupunki ja Ylöjärven Yrityspalvelu etsivät alueelle palveluja tarjoavaa yrittäjää kilpailutuksen kautta. Kiinteän esiintymislavan ja katetun katsomon suunnittelua kannattaisi tarkastella tässä yhteydessä.

Lue myös: Kuuselan rannan kehittämisestä halutaan kaupunkilaisten näkemyksiä – YU sai lukijoilta jo ideoita

Esiintymislava toisi mukanaan tapahtumia ja ihmisiä

Vallinin mukaan esiintymislavan rakentaminen Kuuselaan olisi hyvä lisä muiden sinne tulevien palveluiden rinnalle. Rantaan puuhaillaan ainakin uutta kioskitoimintaa, johon kaupunki on etsinyt innostunutta yrittäjää.

– Esiintymislava tuo mukanaan tapahtumia, yleisöä ja siten asiakkaita alueen palveluille. Vieressä sijaitsevat palvelut puolestaan tukisivat tapahtumajärjestämistä. Näin sekä tuleva Kuuselan rannan yrittäjä että tapahtumien ja kesäteatteriesitysten järjestäjät hyötyisivät toistensa läheisyydestä, Vallin linjaa.

Hänen mukaansa osa Ylöjärvellä kesäteatteriesityksiä järjestävistä tahoista on aiemmin harkinnut Kuuselan rantaa näytösten esityspaikkana, koska se on ympäristöltään ja sijainniltaan luonteva paikka kesäteatteritoiminnan järjestämiselle.

Toistaiseksi kesäteateatteria ei ole kuitenkaan Kuuselassa nähty, koska paikassa ei ole ollut tarvittavaa infraa, palveluita tai lava- ja katsomorakenteita.

Lue myös: Rantapiika laitettiin nurin, mutta nyt Kuuselaan etsitään uutta toimijaa – Kahvilan perustaja Pasi Eronen sanoo, että kioskin kaipuu on tosi: ”Toistuvasti olen vuosien aikana kuullut, että olispa Rantapiika”