Kuuselan rannan kehittämisestä halutaan kaupunkilaisten näkemyksiä – YU sai lukijoilta jo ideoita

Kuuselan rannassa on myös venelaituri. (Arkistokuva)

Ylöjärven kaupunki on tänä keväänä kilpailuttamassa yrittäjää Kuuselan rannan palveluiden toteuttajaksi. Ylöjärven Yrityspalvelussa toivotaan runsaasti kaupunkilaisten näkemyksiä rannan kehittämiseksi.

Kaupunki haluaa tietää, mitä palveluita ylöjärveläiset toivoisivat Kuuselan rantaan ja mikä saisi kaupunkilaisen vierailemaan Kuuselan rannassa kaikkina vuodenaikoina.

Kuuselan ranta on Ylöjärven kaupungin omistama yleinen uimaranta Vahantalahdessa Näsijärvellä. Rannalla sijaitsee myös venelaituri ja matonpesupaikka.

– Kuuselan ranta on ollut jo muutamia vuosia ilman toimijaa ja meille on tullut paljon kyselyitä, joissa sinne kaivataan muitakin aktiviteetteja kuin kaupungin palvelut. Hienolla paikalla oleva ranta toki aina kiinnostaa niin asukasta kuin yrittäjääkin, asiakkuuspäällikkö Tanja Vuori Ylöjärven Yrityspalvelusta kertoo.

Vuoren mukaan tässä vaiheessa Kuuselan rantaan haettavalle yrittäjälle ei ole vielä juurikaan muita kriteerejä kuin innostuneisuus, aktiivisuus ja avoin mieli. Vuori toivoo, että ylöjärveläiset avaisivat nyt sanaisen arkkunsa Kuuselan rannasta.

– Ylöjärveläiset ja pirkanmaalaiset ovat ne, jotka paikkaa ja sen palveluita käyttävät. Ensisijaista siis on, että kun kehitetään niin kehitetään tarpeeseen. Ajan hermolla täytyy olla ja siksi toivomme paljon vastauksia, joiden pohjalta lähdetään kohti kevättä ja yrittäjän kilpailutusta, Tanja Vuori sanoo.

Voit kertoa näkemyksesi Kuuselan rannan kehittämisestä ideointikyselyssä, joka on avoinna 24. helmikuuta kello 16 saakka.

Lukijat kertoivat jo mielipiteitään

Ylöjärven Uutiset kysyi lukijoiltaan jo viime loppuvuodesta, miten he haluaisivat kehittää Kuuselan rantaa. Tässä muutama oivallinen lukijoiden vastaus:

– Kuuselan rantaan voisi tehdä avantosaunan ja unohtaa järjettömän Veittijärven saunan siirtämisen. Samaan yhteyteen voisi tehdä viihtyisän kesäkahvilan ja terassin.

– Rantakahvila, jossa kesäterassi anniskeluoikeuksin. Myös elävää musiikkia teemailloin. Vierasvenelaituri, johon isotkin veneet voi rantautua.

– Kioski tai kahvila. Myyntiin juomia, jäätelöä, kahvia ja leivonnaisia. Myös mahdollisesti suolaisia grilliannoksia.

– Avantouinti ja sauna, kuten Räikällä. Ympärivuotinen toiminta voisi hillitä ilkivaltaa ja tietysti tarvitaan valvontakamerat, kun on veneitäkin lähellä. Kioskia pyörittämään vaikka nuoret, kuten Räikällä. Sopivan pieni valikoima myytäviä. Makkaran myyntiä jonain tiettynä päivänä, vaikka yhtenä avantosaunapäivänä ja mainontaa instagramissa ja Facebookissa. Kesällä peräkonttikirppistä ja vaikka Amerikan autojen kokoontumisia.

– Kahvio, elävää musiikkia ja viikonloppuisin perinteiset lavatanssit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?