Haluaisitko lähteä pulkkamäkeen viikonloppuna? Muun muassa näitä paikallisia laskupaikkoja lukijamme suosittelevat

Kysyimme lukijoiltamme vinkkejä lähialueen parhaista pulkkamäistä. Muun muassa nämä paikat nousivat esiin suosituksissa. Puuttuuko jokin hyvä paikallismäki listasta? Voit vinkata siitä toimitukselle osoitteeseen toimitus@ylojarvenuutiset.fi tai jättämällä kommentti jutun loppuun.
Ylöjärven pulkkamäistä kaupunki ylläpitää Räikänpuiston mäkeä. Mäki on loiva ja sopii perheen pienimmille. Kovasta vauhdista innostuneille sopii esimerkiksi Horhan mäki Lamminpäässä.

Räikkä

Räikän loiva pulkkamäki sijaitsee Räikänpuistossa (Räikäntie), aivan parkkipaikan ja hiihtoladun kupeessa. Räikän mäki on Ylöjärven pulkkamäistä ainut, jota kaupunki ylläpitää.

Lukijan kommentti: ”On ollut kiva katsella lasten ja vanhempien iloa ja menoa mäessä! Tykkilumikasa tuotti paljon iloa lapsille. Kunpa vielä mehua, kahveet, ruokaakin, ynnä muuta saisi läheltä, ehkä ”sitten kun tää helpottaa”. Vanhan Räikän kahvila- ja ruokapuolella olisi viikonloppuisinkin varmasti kysyntää.”

Pikku-Ahvenisto

Pikku-Ahvenistolle pääsee kahta kautta: Nopeimmin pääsee jättämällä auton Kultatien varressa olevalle parkkipaikalle. Vaihtoehtoisesti auton voi jättää myös Pikku-Ahvenistontien parkkipaikalle, josta laavulle pääsee järveä ympäröivää luontopolkua pitkin.

Lukijan kommentti: ”Kiva koko perheen pulkkamäki, perheen pienimpiä en laittaisi yksin mäkeen. Mäen kupeessa olevalla laavulla voi juoda kuumaa tai paistaa makkarat”.

Horha

Horhan vanha laskettelurinne sijaitsee Teivon takana Lamminpäässä Hatolantien varrella. Alueella on iso parkkipaikka pysäköintiin.

Lukijan kommentti: ”Mäkivaihtoehtoja on paljon.”

Toim. huom. Mäkeä ei suositella laskettavan ylhäältä asti. Toimittaja laski Horhassa aikoinaan pulkalla lumilautahyppyristä, minkä seurauksena paikalle meinattiin joutua soittamaan ambulanssi.

Myös näitä suositeltiin:

Metsäkylän vanha soramonttu

Soramontulle pääsee Runkotien kautta. Mäki sijaitsee tien päädyssä.

Maunussuon soramonttu

Soppeenmäessä sijaitsevalle Maunussuon soramontulle on aiemmin suunniteltu virallista kaupungin ylläpitämää pulkkamäkeä, mutta suunnitelma on toistaiseksi jäänyt toteuttamatta.

Mäki on siis edelleen epävirallinen laskupaikka, jossa lasketaan omalla vastuulla.

Teivo

Myös Teivossa on käyty laskemassa tänä talvena. Pulkkamäki sijaitsee kuntoportaitten kupeessa.