Ryhdin tytöt hopea- ja pronssivauhdissa – katso kuvagalleria ylöjärveläisten tyylinäytteistä

Nopeasti organisoiduissa Tampereen Pyrinnön piirikunnallisissa sivakoi vapaalla hiihtotyylillä useita ryhtiläisiä. Sunnuntaina päästiin Kaupissa kisaamaan aidossa talvisäässä, vaikka tieto Vuokatin nuorten SM-kisojen siirrosta tuli samalla viikolla.
Venla Haataja (vas.) ensimmäisellä ja Emmi Henriksson viimeisellä kierroksella. (Kuva: Sari Haataja)

Kaupin maastoissa kierrettiin 2,2 kilometrin rataa vapaalla hiihtotyylillä. Kisamatkana 16- ja 18-vuotiailla naisilla oli kolme kierrosta. Ylöjärven Ryhdin Emmi Henriksson hiihti 16-vuotiaiden tiukassa kisassa hopealle ajalla 17.12,9. Sarjan voitti Lempäälän Kisan Ella Noora Haapalehto vain 2,1 sekunnin marginaalilla. Ylöjärveläinen Annika Rantanen Tampereen Pyrinnöstä oli viides ajalla 19.04,5.

Myös 18-vuotiaiden naisten kärkikamppailu jatkui tasaisena läpi kisan: Ylöjärven Ryhdin Venla Haataja ja Kangasalan Kisan Venla Heinimaa olivat epävirallisissa väliajoissa radan rankimman mäen päällä sekunnin sisällä. Maaliin Haataja hiihti ajassa 18.00,5 ja jäi kaimastaan 6,8 sekuntia. Ryhdin Matleena Palonen oli sarjan kuudes ajalla 22,01,2.

Miesten yleisessä sarjassa kisamatka oli 15 kilometriä eli rata kierrettiin seitsemän kertaa. Ylöjärven Ryhdin Ville Pirttijoki oli kuudes ajalla 38.21,3 ja Topias Torvinen seitsemäs ajalla 38,41,2. Sarjan voitti Jussi Salo Ilmajoen Kisailijoista ajalla 34.08,6.

20-vuotiaiden kympillä kierrettävänä oli 2,2 kilometrin rata viisi kertaa. Ylöjärven Ryhdin Onni Koskela hiihti maaliin neljäntenä ajalla 28.04,6. Sarjan voittajan, Hämeenlinnan Hiihtoseuran Taavi Nyströmin aika oli 26.18,8. Marko Leppämäki Ylöjärven Urheilijoista hiihti 45-vuotiaiden kympin voittajaksi ajalla 27.29,2.

14-vuotiaiden miesten sarjassa rata kierrettiin kahdesti, ja Ylöjärven Ryhdin Eino Kärkimaa oli sarjansa viides ajalla 13.03,1. Lempäälän Kisan Aapeli Karislahden voittoaika oli 11.57,3.
12- ja 14-vuotiailla tytöillä oli hiihdettävänä 3 kilometrin reitti, jossa yhden kierroksen jälkeen hiihdettiin vielä 0,8 kilometrin pituinen lisäkierros. Ylöjärven ryhdin Reea Hiitelä hiihti 12-vuotiaissa pronssille ajassa 8.56,8. Voiton vei Venla Mennala Hämeenlinnan Hiihtoseurasta ajalla 7.36,4. Myös Ryhdin Helmi Koskela oli pronssivauhdissa 14-vuotiaissa ja kellotti loppuajan 8.27,2. Seurakaveri Miina Palonen oli sarjan seitsemäs ajalla 9.10,7. Sarjan voitti Ilona Mäkelä Tampereen Pyrinnöstä ajalla 7.32,4.

Myös lauantaina hiihdettiin kilpaa vapaalla hiihtotavalla Seinäjoen Kaamoshiihdoissa. Ylöjärven Ryhdin Vilma Pyhtilä hiihti pronssille 11-vuotiaiden 1,7 kilometrin radalla ajassa 5.40,6. Sarjan kovinta vauhtia 5.18,1 piti Ski Jyväskylän Petra Rautiainen.

Ylöjärven Ryhdin Helmi Koskela oli 14-vuotiaiden 3 kilometrillä 14:s ajalla 8.56,2. Yli kolmenkymmenen kilpailijan sarjan voitti Hanni Koski Kangasalan Kisasta ajalla 7.45,5.

Ylöjärven Ryhdin Onni Koskela oli Seinäjoella 20-vuotiaiden 9,2 kilometrin matkalla viides ajalla 23.28,1. Sarjan nopeinta vauhtia 20.25,2 piti Team Nordic Athleten Robin Mäenpää.

Monista aiemmista vuosista poiketen Ylöjärvellä on jo alkuvuodesta päässyt sivakoimaan niin Räikän rannassa kuin harjullakin. Laduilla ja maastossa onkin näkynyt runsaasti innokkaita harrastaja- ja kilpahiihtäjiä. Myös hiihtokoulu on käynnistynyt joulutauon jälkeen. Koronatilanteen vuoksi neliosainen Maunus-cup hiihdetään tänä vuonna Ryhdin sisäisenä harjoituskilpailuna, jonka ensimmäinen osakilpailu oli eilen tiistaina perinteisellä hiihtotyylillä.