Tulossa maksuttomia harrastuksia koulun yhteyteen! – parkouria, heppakerhoa, sirkusta…

Ilmoittautuminen koulukohtaisiin harrastusryhmiin alkaa viikolla 2 ja toiminta kouluilla käynnistyy maanantaina 18.1.

Yksi harrastuksista on kiipeily. (arkistokuva)

Ylöjärven kaupunki on mukana harrastamisen Suomen mallin pilotissa keväällä 2021. Koululaisille tarjottavat maksuttomat harrastusryhmät käynnistyvät tammikuussa, tiedottaa kaupunki.

–  Rakennamme Suomen mallin pohjalta oman toimintatapamme, Ylöjärven mallin, kertoo lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori Heikki Puttonen Ylöjärven kaupungilta.

Suomen ja Ylöjärven mallissa kyse on aivan uudenlaisesta, kaikki 1.-9.-luokkalaiset kattavasta harrastustoiminnasta.

–  Tarjoamme koululaisille mahdollisuuden mielenkiintoiseen maksuttomaan harrastukseen ennen koulupäivää, sen aikana tai sen jälkeen.

Toimintaa järjestetään yhteistyökumppaneiden kanssa ja harrastukset ovat ylöjärveläisten koululaisten omien toiveiden mukaisia.

–  Tarjonnasta löytyy esimerkiksi koodausta, street foodia, teatteria, valokuvausta, parkouria, kiipeilyä, keilausta, sirkusta ja heppakerhoa, Heikki Puttonen luettelee esimerkkejä.

–  Lisäämme myös ns. etsivän harrastustoiminnan kokeiluryhmiä, joita kouluyhteisöohjaajat järjestävät yhteistyössä eri palveluntarjoajien kanssa.

Ilmoittautuminen koulukohtaisiin harrastusryhmiin alkaa viikolla 2 ja toiminta kouluilla käynnistyy maanantaina 18.1.2021. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet lähetetään koululaisille ja huoltajille Wilman kautta.

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee avustuksilla Suomen mallin juurruttamista pysyväksi toiminnaksi kunnissa. Pilottihaussa 3.11.–2.12.2020 haettiin mukaan kuntia, jotka ovat valmiit käynnistämään mallin mukaisen harrastustoiminnan jo alkuvuodesta 2021. Toinen haku on keväällä 2021 ja koskee syksyllä alkavaa toimintaa.

Ylöjärven kaupunki sai avustusta mallin toteuttamiseen pilottikevään 2021 aikana 150 000 euroa.

Lisätietoja harrastamisen Suomen mallista opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?